Articole

Parcul Aventura – distracţie la înălţime atât pentru copii, cât şi pentru părinţi

Biserica Negră, Piaţa Sfatului, festivalul Cerbul de Aur, Bastionul Ţesătorilor,… cu ce mai asociezi Braşovul? Dacă nu te-ai gândit şi la Parc Aventura (www.parc-aventura.ro) înseamnă că nu ai avut încă parte de această experienţă unică, intensă şi solicitantă (după trei ore de senzaţii tari ai toate şansele să te alegi cu câteva vânătăi şi o febră musculară memorabilă).

Deschis în 2008 şi amplasat în pădurea de la marginea cartierului Noua, lângă lacul de agrement şi aproape de Grădina Zoologică, Parc Aventura a fost realizat de Primăria Braşov în colaborare cu Regia Pădurilor Kronstadt. În pădurea răcoroasă cu un sistem de trasee aeriene alcătuite din lanţuri şi reţele de funie, poduri şi podete din lemn, te dai pe tiroliene şi te poţi căţăra sau sari cu cei mici prin copaci. Totul în siguranţă. Parcul oferă 100 de jocuri împărţite pe 8 parcursuri mai uşoare sau mai complicate, în functie de vârstă, preferinţă şi formă fizică. Fiecare nivel de dificultate este simbolizat de o culoare: cel mai uşor este traseul mov, amplasat la 2,5 metri, pentru copiii între 4 şi 7 ani. Urmează traseul galben, destinat copiilor peste 8 ani şi celor care încearcă pentru prima oară acest gen de distracţie (nu depăşeşte înălţimea de 3 metri), cel verde, un parcurs uşor (la 6 metri) şi cel albastru, de dificultate medie, considerat cel mai plăcut. Traseele roşu şi negru cer deja forţă, tehnică şi experienţă, iar cei care se încumetă să trăiască senzaţiile suspendării în carabine la 20 de metri deasupra unei râpe trebuie să ştie că vor fi în permanenţă asistaţi de angajaţii parcului, gata să intervină chiar şi atunci când turistul se declară obosit sau intră în panică şi vrea să renunţe.

Pentru amatorii de cifre, Parc Aventura se întinde pe 2,5 hectare de pădure, cuprinde 80 de copaci şi 92 de platforme, având 692 m de tiroliene, 1.000 m de coardă şi 7.000 şuruburi. O „şedinţă” durează 3 ore, iar parcul este deschis pe toata durata anului, iarna şi vara de la ora 10.00 până la apus.

sursa: skytrip.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co