Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Patronii hotelurilor de pe litoral vor să fie scutiți de unele taxe în extrasezon

Patronii hotelurilor de pe litoral propun Guvernului sa fie scutiti de anumite taxe pe care le achita salariatilor, in extrasezon, iar acestia sa nu mai fie trecuti in somaj, precizand ca achita aceleasi taxe ca in timpul sezonului estival, in conditiile in care Romania are un cost al muncii ridicat, scrie News.ro.

Presedintele Asociatiei Patronale Mamaia si prim-vicepresedinte al Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, Nicolae Bucovala, a declarat, luni, ca hotelierii nu au nicio facilitate si ca platesc aceleasi taxe ca si in varf de sezon.

„Eu am toate hotelurile deschise. Va spun cu cea mai mare sinceritate, am tot personalul pe pozitii. Stiti cat platim? Stiti ce cheltuieli avem? Nu stiu daca e la nivel central sau la nivel local. Nu avem nicio facilitate, absolut nicio facilitate. Apa o platim, cea mai scumpa din Europa, la fel curentul este foarte scump, gazele sunt foarte scumpe, impozitele si taxele… nu ne scuteste nimeni. Noi platim la fel ca si in varf de sezon”, a afirmat Nicolae Bucovala.

El a precizat ca a propus Guvernului ca in extrasezon angajatii sa nu mai fie trecuti in somaj, in schimb patronii sa fie scutiti de anumite taxe si impozite, printre care si impozitul pe salariu.

„Avem un cost al muncii cel mai scump din lume la ora asta, vorbesc per angajat. Este cel mai scump. Am propus Guvernului ca, perioada de sase luni in care tinem oamenii angajati, sa nu-i mai trecem in somaj, in schimb Guvernul Romaniei sa ne scuteasca de acele impozite si taxe care sunt aberante. Eu cheltuiesc cu un om care se duce in somaj mai mult sau aproape 70-80 la suta. Mai bine ni-l lasa noua. El este angajat, dar pe perioada de sase luni sa fie scutit de impozitul pe salariu, pe mai stiu eu ce. Sigur ca asigurarea medicala trebuie sa si-o plateasca”, a explicat Bucovala.

El a fost prezent, luni, la conferinta „Managementul Destinatiilor: Offline & Online”, organizata la Constanta de Autoritatea Nationala pentru Turism in parteneriat cu Google Romania.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co