Interne

Pe 14 decembrie se modifică Mersul Trenurilor 2015

Atentie călători! Începând cu 14 decembrie va intra în vigoare noul Mers al Trenurilor pe anul 2015. Acesta prevede mai multe trenuri Regio, curse spre și dinspre cele mai căutate stațiuni montane de schi, precum și durate reduse, de aproximativ două ore, pe ruta București Nord-Constanța, potrivit unui comunicat CFR Călători.

Noul Plan de Mers al Trenurilor 2014-2015 va fi valabil până la 12 decembrie 2015, urmând să fie în circulație, zilnic, peste 1.100 de trenuri. „Oferta de transport feroviar de pasageri este adaptată cererii pieței atât prin optimizarea orariilor și a capacității de transport, cât și prin asigurarea condițiilor de confort pe categorii de trenuri, utilizându-se eficient resursele disponibile”, se precizează în comunicat.

De asemenea, va fi menținut mersul de tren cadențat pe rutele unde condițiile de circulație și exploatare permit acest lucru și unde traficul de călători este cu preponderență de navetă: București Nord – Ploiești, București Nord – Pitești și Constanța – Mangalia (în sezonul estival).

mersul-trenurilor-de-sarbatori-cum-circula-trenurile-de-craciun-si-revelion-110504-1

O altă modificare este aceea că unele trenuri InterRegio, cu plecări din Cluj, Craiova, Pitești și alte orașe, au fost transformate în trenuri Regio, cu opriri în mai multe stații de pe traseu. Astfel, față de 2014, pasagerii vor putea călători cu mai multe trenuri Regio, la tarifele aferente acestui rang de tren.

În această iarnă, după suplimentările capacității de transport din perioada sărbătorilor, sunt introduse Trenurile Zapezii, prin care pasagerii vor ajunge în cele mai căutate destinații turistice montane. „În plus, prin această ofertă, în perioada 1 ianuarie – 28 februarie 2015, se va acorda 25% reducere de preț la bilete. Reducerea se va aplica la trenurile care vor circula de luni până joi, pentru călătoriile, pe ruta directă, la clasa a 2-a, cu trenuri InterRegio care au ca punct de plecare sau destinație: una din stațiile feroviare de pe ruta Sinaia – Brașov; gara Vatra Dornei Băi; gara Petroșani”, mai precizeaza compania.

Tot în 2015, pasagerii vor putea să călătorească în afara țării zilnic, cu trenuri directe din București Nord către Viena (de la 39 de euro pe sens), Budapesta (de la 29 de euro pe sens) și Sofia. De asemenea, oferta de transport internațional include trenuri zilnice directe către Budapesta și din Timișoara, Brașov, Târgu Mureș și Cluj Napoca.
Mersul Trenurilor de Călători 2014-2015 va putea fi cumpărat din principalele gări și agenții CFR din București și din țară, la prețul de 13 lei. În măsura în care conținutul Mersului Trenurilor va putea fi actualizat, călătorii sunt rugați să solicite informații cu privire la mersul trenurilor de la stațiile și agențiile CFR sau să acceseze site-ul www.cfrcalatori.ro.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co