Articole

Pe urmele lui George Enescu la Sinaia – VIDEO

Pe urmele lui George Enescu la Sinaia – VIDEO

Casa Memorială George Enescu este o oază de linişte şi de inspiraţie. Legătura dintre marele compozitor şi oraşul Sinaia nu a fost întâmplătoare. El s-a bucurat de sprijinului Reginei Elisabeta, o mare iubitoare de artă, care, recunoscând talentul tânărului Enescu, i-a oferit o cameră într-un colţ liniştit al Castelului Peleş, unde să poată studia. Au urmat lungi turnee peste hotare, dar dragostea pentru peisajul din Sinaia l-a determinat ca din banii câştigaţi în primul său turneu în America să-şi construiască aici – între anii 1923 şi 1926 – ovilă, pe care a numit-o Vila Luminiş.  Aşadar, dacă sunteţi la munte şi vreţi să vă luaţi porţia de cultură, vizitaţi Casa memorială George Enescu.

Vilanu a fost construită întâmplător la Sinaia, deoarece Enescu era strâns legat atât sentimental, cât şi professional, de acest oraş. Castelul Peleş a fost poarta sa de lansare în lumea muzicală, datorită sprijinului oferit dereginaElisabeta.

În salon se păstrează pianul maestrului, un Ibach făcut laLausanne, instrument de care Enescu s-a folosit în activitatea sa componistică şi în concertele oferite apropiaţilor familiei.

Muzeul poate fi vizitat de marţi până duminică, de la ora 10:00 la ora 17:00. Taxa de vizitare este de 6 lei pentru adulţi, 3 lei pentru pensionari si de 1,5 lei pentru elevi şi studenţi. Pe parcursul vacanţei, elevii beneficiază de intrare gratuită.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co