Articole

Pe urmele lui Picasso, în călduroasa Malaga – GALERIE FOTO

Pe urmele lui Picasso, în călduroasa Malaga – GALERIE FOTO

Dacă ţi-e dor deja de zilele însorite de vară şi vrei să mai amâni puţin venirea toamnei, dacă îţi stă gândul toată ziua la ultimul concediu şi încă nu te-ai obişnuit cu atmosfera de la birou, este cât se poate de clar că ar trebui să îţi faci cadou o mini-vacanţă, ca să nu pierzi gustul zilelor libere. Probabil crezi că în luna ce vine nu te-ar încânta nici o destinaţie, însă te-ai putea înşela, pentru că ibericii n-au încheiat încă seria fiestelor atât de cunoscute în întreaga lume! De departe bijuteria de pe Costa de Sol spaniolă, Malaga te aşteaptă să sărbătoreşti într-un stil tipic latin Festivalul Zilei Naţionale, care se organizează pe 12 octombrie în fiecare an.

 

Cel mai cald oraş din Europa

 

Oraşul situat în sudul Spaniei este catalogat ca fiind cel mai cald din întreaga Europă, aşa că fii fără grijă, vei avea parte de cele mai blânde temperaturi, care promit să facă din vacanţa ta una pentru care vei fi invidiat. Urbea este, fără îndoială, una din cele mai importante destinaţii turistice de pe vechiul continent, fiind celebră pentru bulevardele largi, străjuite de palmieri, restaurantele sale cochete şi o viaţă de noapte tumultoasă. Un oraş cosmopolit, Malaga a devenit un loc de vacanţă ideal, mai ales datorită plajelor sale încântătoare, care nu fac altceva decât să te invite la abandonul de sine şi de problemele cotidiene. Un loc cel puţin elegant şi sofisticat, Malaga se îţi va pune în scenă un increbidil spectacol arhitectural.

 

Locul natal al lui Picasso şi Banderas

 

Cunoscut ca fiind locul de naştere al renumitului pictor Pablo Picasso, oraşul spaniol ascunde mai bine de zece muzee şi galerii interesante. Dacă ajungi în Malaga, nu uita să treci pe lista locurilor de vizitat Muzeul Picasso, principala atracţie a zonei, Casa Natală a lui Picasso, Muzeele Costumelor Populare, Artelor şi cel al Mării, dar nici Catedrala Malaga, Biserica Sagrario, Castelul Gibralfaro sau La Alcabaza. Poţi merge pe urmele pictorului, vizitând casa unde s-a născut acesta, în Piaţa Merced, unde poţi vedea, în mod gratuit, obiecte care au trecut prin mâinile sale. Tot aici, în Malaga, a făcut primii paşi şi şarmantul Antonio Banderas, care şi-a început cariera în cel mai important teatru din oraş, Cervantes. Actorul a ales acest teatru pentru priemiera mondială a filmului El camino de los Ingelses, Drumul Englezilor, regizat chiar de către acesta. Nu trece cu vederea nici castelul reconstruit de mauri în Malaga, transformat ulterior într-un hotel minunat, cu o vedere panoramică de excepţie.

 

Specialităţi din peşte şi vin dulce

 

Dacă ajungi în această parte a lumii, trebuie neapărat să guşti din bucatele tradiţionale pe bază de peşte sau fructe de mare. Malaga excelează în pregătirea scoicilor şi a calamarilor. Cere ospătarului să îţi aducă o porţie de espeto, adică sardine gătite într-o manieră specifică, savurează un pescado frito, adică peşte bine prăjit, cazon en adobo, adică ton marinat în usturoi şi oţet, sau un conquinas, adică scoici gătite în vin alb. Poţi alege să mănânci la taverna Antigua Casa de la Guardia, Vechea Casă a Gardianului, unde poţi degusta un vin dulce din Malaga sau te poţi desfăta cu celebrele şi delicioasele Tapas, obicei specific andaluz, adică porţii mici de diverse platouri, care se pot servi în multe baruri şi localuri din oraş la un preţ accesibil.

 

Distracţie, shopping şi spaţii verzi

 

Dacă ajungi în Malaga pentru distracţie, e bine să ştii că ai la dispoziţie o paletă largă de parcuri tematice sau acvatice, safari sau circuite de karting. Staţiunile moderne, cum ar fi Portul Marina, Benalmadena sau Banus, îţi aşteaptă turiştii cu discoteci şi cluburi din cele mai cochete, care dau drumul la distracţie după miezul nopţii şi promit să te ţină treaz până la răsăritul soarelui. Dacă, totuşi, vrei să te relaxezi, ai posibilitatea să joci golf şi chiar să participi la concursuri cu această tematică, celebre în toată lumea. Datorită acestora, litoralul din Malaga mai poartă şi denumirea de La Costa del Golf. În inima oraşului vei găsi ce mai importantă zonă comercială de pe cunoscuta alee Larios, echivalentul aleii Sierpes din Sevilla sau Bond din Londra. Tot în centrul urbei te vei putea plimba nestingherit prin parcuri sau splendidele grădini Alameda. Fie că alegi distracţia din cluburi, promenadele târzii sau un loc de vacanţă unde să-ţi bucuri sufletul cu peisaje şi clădiri impresionante, Malaga este, fără îndoială, un loc pe care cu greu îl vei putea uita.

 

Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN

pentru www.travelmix.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co