Interne

Plaje profitabile

Plaje profitabile

An de an, Ministerul Mediului scoate la licitaţie sectoarele de plajă de pe litoralul Mării Negre. Dacă anul trecut, licitaţia s-a ţinut în iulie, anul acesta, lucrurile s-au precipitat şi închirierea plajelor a luat startul la jumătatea lui martie. Pentru plajele din sud, preţul de pornire a fost de 1,1 lei pe metru pătrat timp de un an. În Mamaia, însă, nu este la fel de ieftin.Aici, preţul sectoarelor de plajă a plecat de la 11 lei pe metru pătrat. Felul în care se desfăşoară licitaţiile îi nemulţumeşte pe reprezentanţii ANAT şi pe hotelierii de la noi.

La licitaţiile pentru plajele turistice poate participa oricine, cu condiţia să fie pregătit să ofere un preţ cât mai mare. Operatorii economici nu sunt triaţi după experienţa în turism, iar Ministerul Turismului nu se implică în proces. ANAT a cerut în repetate rânduri revenirea la sistemul administrării plajelor de către hotelieri, condamnând ceea ce patronii din turism numesc „Afacerea Plaja”.

La aceste licitaţii poate participa orice fel de societate comercială, fie că activează sau nu în domeniul turismului.

Pentru ca hotelierul să poată oferi turiştilor săi gratuit plaja din dreptul hotelului, acesta trebuie să îl închirieze de la compania care a câştigat licitaţia. În unele cazuri, cei care resimt preţul mai mare plătit de hotelier de plajă sunt, în cele din urmă, tot turiştii care vin să îşi petreacă vacanţa pe litoral.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co