Interne

Plajele litoralului românesc, pregătite să primească turişti

Plajele de pe Litoralul Mării Negre au fost curăţate şi sunt pregătite să găzduiască manifestările organizate în perioada sărbătorilor de Paşte pentru localnici şi pentru turişti, susţin reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Dobrogea Litoral (ABADL).


Potrivit unui comunicat al ABADL, Sistemul de Gospodărire a Apelor Constanţa a depus eforturi de igienizare a tuturor plajelor, dar şi de colectare a nisipului de pe promenadă.
„S-au efectuat lucrări de igienizare, de compensare cu nisip a zonelor erodate, lucrări de nivelare, afânare şi ecologizare cu utilaje specializate. De asemenea, a fost colectat şi nisipul de pe promenadă, rezultat în urma furtunilor din sezonul rece”, afirmă responsabilul de comunicare al ABADL, Cătălin Anton.


Din acest motiv, Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea Litoral a impus mai multe restricţii organizatorilor manifestărilor ce vor avea loc în noaptea de Înviere pe plaje. Astfel, pe perioada desfăşurării acestor manifestări, nu este permisă aruncarea, introducerea sau depozitarea deşeurilor de orice fel pe plajă şi în apa mării, iar la finalizarea activităţii plaja va fi ecologizată, salubrizată şi adusă la starea iniţială. Totodată, cei care vor merge la aceste manifestări sunt rugaţi să dea dovadă de civilizaţie şi să folosească coşurile de gunoi amenajate la limita plajelor.
Mii de constănţeni şi turişti sunt aşteptaţi să participe, sâmbătă noaptea, la Utrenia Învierii, ce va fi oficiată pe plaja Modern din Constanţa şi pe plaja din faţa Hotelului „President” din Mangalia.


De asemenea, reprezentanţii ABADL mai spun că, până la această dată, au fost deja predate în totalitate plajele către operatorii care deţin contracte de închiriere mai vechi şi în proporţie de 80 la sută către operatorii de plaje care au câştigat licitaţiile organizate anul acesta.
„Pe măsură ce se vor încheia formalităţile legale, se va trece imediat la predarea plajelor către noii operatori „, a mai precizat Cătălin Anton.


sursa: mediafax.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co