Interne

Planuri pentru turismul românesc – VIDEO

Planuri pentru turismul românesc – VIDEO

Consiliul Consultativ al Turismului s-a reunit recent la sediul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, pentru a dezbate teme de actualitate din domeniu. Cu această ocazie, ministrul Elena Udrea a prezentat o sinteză a stadiului programelor europene şi guvernamentale cu impact asupra turismului, coordonate de MDRT din 2009 până în prezent.

Programul Operaţional Regional 2007-2013 finanţează, prin axa 5, trei domenii majore de intervenţie care contribuie la dezvoltarea turismului: restaurarea patrimoniului cultural, crearea, dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii de turism şi promovarea potenţialului turistic.

În ceea ce priveşte programul guvernamental de investiţii în infrastructura de turism, bugetul de circa 660 mil. lei alocat în perioada 2009-2011 finanţează peste 70 de proiecte care urmăresc dezvoltarea infrastructurii de turism pentru domenii schiabile şi din zonamontanăînaltă, dezvoltarea echilibrată şi integrată a staţiunilor balneoclimaterice, a zonei turistice din Delta Dunării şi a staţiunilor de pe litoralul Mării Negre, dezvoltarea infrastructurii turistice culturale şi din mediul urban. Mai mult de o treime dintre acestea au fost finalizate în perioada 2009-2011, restul fiind în diferite stadii de implementare.

Alte teme discutate de participanţii la Consiliu s-au referit la acţiunile de promovare a României ca destinaţie de turism pe pieţele externe în următorii 3 ani şi la criteriile de reprezentare în Consiliul Consultativ al Turismului. Propunerile membrilor CCT cu privire la aceste teme vor fi comunicate MDRT în zilele următoare.

Consiliul Consultativ al Turismului reuneşte reprezentaţi ai autorităţilor publice locale, ai industriei de profil şi ai asociaţiilor patronale, profesionale şi de promovare din acest sector.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co