Articole

„Polish Ro.Wikipedia” sau cum sa te promovezi ca destinație turistică

Polonia se promovează pe Wikipedia în limba… română. Pentru a patra oară consecutiv, Institutul Polonez organizează, în parteneriat cu Wikipedia, concursul „Polish Ro.Wikipedia”, care se va desfășura în perioada 25 noiembrie – 31 decembrie, scrie Wall-Street.ro. Scopul acestuia este promovarea Poloniei în paginile de limbă română a enciclopediei online.

„Mi se pare o inițiativă extraordinară de promovare a unei destinații. Pentru a promova o destinație turistică, este nevoie în principal de content. Un concurs de genul ăsta, prin care să se creeze conținut gratuit, de persoane care au vizitat țara ta, este o situație win-win”, a declarat Răzvan Pascu, consultant în turism.

În concurs se pot înscrie toți vorbitorii de limba română, care pot lucra și în echipe de două persoane. Articolele înscrise, nou întocmite sau completări ale celor deja existente, trebuie să fie direct legate de Polonia. Premiul presupune un weekend în orașul Gdansk și va fi acordat persoanei care va crea cele mai multe articole sau va completa în mod semnificativ articolele deja existente.

wikipedia

„Este o formă extraordinară de promovare”, a spus și Ion Antonescu, directorul agenției Marshal Turism. „Orice inițiativă merită încercată, chiar dacă e proastă. Și eu încurajez angajații mei să vină cu astfel de idei”, a completat acesta.

Reprezentanții din turismul românesc nu au auzit încă de o inițiativă similară în România, însă cred că ideea are un potențial uriaș pentru promovarea unei țări. De altfel, în urma celor trei ediții anterioare ale acestui concurs, Wikipedia în limba română s-a îmbogățit cu peste 600 de articole.

Concursul organizat de Institutul Polonez se va desfășura în perioada 25 noiembrie – 31 decembrie. Participanții se pot înscrie prin trimiterea numelui de utilizator Wikipedia și a adresei poștale printr-un e-mail la adresa bucuresti@instytutpolski.org. Rezultatele concursului vor fi anuntate pe site-ul Institutului Polonez, pe 9 ianuarie 2015.

Sursa: Wall-Street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co