Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Precizari MDRT

Precizari MDRT

În urma apariţiei în presă a unor informaţii referitoare la scrisoarea transmisă Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului de Federaţia Industriei Hoteliere din România, MDRT a facut cateva precizari cu privire la Sistemul Integrat de Evidenta a Turistilor. Pentru o buna informare a telespectatorilor, prezentam si noi aceste precizari…in materialul urmator.
1. MDRT nu are acces sub nicio formă la datele personale (de tipul nume, prenume, domiciliu, seria actului de identitate etc.) ale turiştilor cazaţi în structurile de primire turistică şi înregistraţi în Sistemul Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET).
2. MDRT are acces doar la datele statistice (de tipul numărul de turişti cazaţi într-o structură de primire turistică, câţi sunt străini, din ce ţări provin, câţi sunt bărbaţi şi câţi sunt femei etc.) ale turiştilor cazaţi în structurile de primire turistică şi înregistraţi în SIET.
3. În ceea ce priveşte evidenţa turiştilor, SIET va conţine exact aceleaşi date pe care le conţine în prezent „Fişa de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor“, pe care fiecare turist o completează în momentul în care se cazează.
4. Datele personale completate de turişti în „Fişa de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor“ vor fi disponibile, odată cu implementarea SIET, la fel cum sunt şi în prezent, numai angajaţilor Ministerului Administraţiei şi Internelor, aşa cum prevede legislaţia în vigoare. 5. Menţionăm că principalele argumente care au stat la temelia implementării unui astfel de sistem electronic de evidenţă a turiştilor sunt: (1) combaterea evaziunii fiscale (odată cu declararea numărului de turişti în timp real prin înregistrarea lor în SIET, inspectorii MDRT vor putea verifica dacă numărul de turişti pe care hotelierii îi declară cazaţi în structurile lor de primire turistică este şi numărul real) şi (2) posibilitatea elaborării de strategii turistice pe baza unor date foarte precise.
Sursa: comunicat MDRT

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co