Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Prima stațiune montană cu locuințe ecologice din România

Prima stațiune montană cu locuințe ecologice din România este la Vama Buzăului. Investiția, în valoare de 15 milioane de euro, a fost realizată de un grup de investitori olandezi, alături de oameni de afaceri români. Astfel, un ansamblu de 68 de case ecologice ultramoderne vor fi construite la poalele Munților Ciucaș, în județul Brașov.

Unul dintre fondatorii proiectului, Gerard Doedee, spune ca a ales sa investeasca in Vama Buzaului dupa ce s-a indragostit de Transilvania. „Am fost in Romania prima data in 2008 la invitatia unui prieten si atunci m-am indragostit de Trasilvania. Am ales Vama Buzaului pentru frumusetea neatinsa a locurilor si traditiilor, care s-au pastrat de sute de ani. Locuintele sunt prietenoase cu mediului, dar pastram confortul unei case premium“, a declarat Gerard Doedee, fondatorul proiectului Valley 21, scrie News.ro, citat de Wall-Street.ro.

Stațiunea Valley 21 este certificată de Consiliul Român pentru Clădiri Verzi și va fi finalizată în 2020.

Ideea de a face o stațiune într-o astfel de zonă montană a venit în 2010 și s-a concretizat ulterior într-un parteneriat public – privat între investitorul olandez și Primăria din Vama Buzăului. Astfel, investitorii au venit cu banii, iar Primaria a pus la dispoziție terenul, cu condiția ca aspectul zonei să rămână același. Construcția primei case, care este deja gata, a început numai după ce s-au îndeplinit toate condițiile legate de mediu.

Citește restul articolului pe Wall-Street.ro.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co