Articole

Printre primele zece din ţară – VIDEO

Printre primele zece din ţară – VIDEO

Staţiunea balneară Techirghiol, clasificată la standarde europene. Ţara noastră deţine 33% din resursele balneare ale Europei. Cu toate acestea, în lipsa clasificării staţiunilor, potenţialul acestora nu poate fi exploatat la maximum.Pentru a indrepta situatia, recent, a fost semnat un protocol de colaborare privind promovarea şi dezvoltarea turismului medical, localitatile cu profil balnear urmând a fi declarate, prin Hotărâre de Guvern, staţiuni balneoclimaterice.

Este vorba de 10 localităţi: Băile Olăneşti, Covasna, Băile Felix, Sovata, Techirghiol, Amara, Băile Herculane, Băile Govora, Călimăneşti – Căciulata şi Ocna Sibiului”. Situată în județul Constanț, Staţiunea Techirghiol este cunoscută prin faptul că aici se găseşte un nămol cu proprietăţi vindecătoare reale a multor afecţiuni severe sau mai uşoare.

Lacul Techirghiol este cunoscut pentru calităţile apei sărate şi a nămolului sapropelic, folosit în tratarea diferitelor afecţiuni.

Baze de tratament sunt foarte moderne, exista  instalaţii  pentru a se putea face băi calde cu nămol, instalaţii ce sunt deosebit de performante. Moderna bază de tratament fizio-terapeutic înfiinţată în anul 1973 asigură proceduri îtât în incinta sanatoriului cât şi ambulator.

Apa  sărată a lacului este un factor curativ, în această apă sunt cloruri de  sodiu şi magneziu, iodură de sodiu şi nămol sapropelic cu origine organică şi cu multiple săruri, un nămol terapeutic deci. Techirghiol este staţiune balneară din anul 1899. Atunci s-a inaugurat: Azilul maritim Techirghiol, cu paturi, instalaţii pentru băi cu nămol. Statiunea şi-a păstrat până în zilele noastre faima şi turiştii sunt încântaţi de tratament şi de condiţii.

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co