Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Problemele turismului romanesc

Problemele turismului romanesc

Evaziunea fiscala, lipsa unei promovari pe plan intern a programelor turistice si fiscalitatea ridicata sunt principalele probleme cu care se confrunta turismul romanesc, au sustinut, la Pitesti, reprezentantii Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania.

Prim-vicepresedintele ANAT, Radu Gabriel, a spus ca in agentiile de turism evaziunea este zero, pentru ca toti turistii pleaca cu documentatie fiscala intocmita, dar se practica turism la negru pe alte cai.

„Transportatorii rutieri, posesorii de capacitati de cazare de dimensiuni mici, segmente profesionale cum ar fi clerul, bisericile, care isi fac circuite tematice si pelerinaje la negru, neoficial, profesorii, care organizeaza impreuna cu transportatorii si pensiunile excursii nefiscalizate, de multe ori mult mai scumpe. Acestia sunt cei care fac turism la negru”, a afirmat prim-vicepresedintele ANAT.

Potrivit turism.bzi.ro, reprezentantii agentiilor de turism s-au plans si de faptul ca programele turistice nu sunt cunoscute in tara pentru ca nu sunt promovate de ministerul de resort. Presedintele ANAT Regiunea Sud Muntenia, Adrian Voican, a sustinut ca, desi au existat multe promisiuni de promovare din partea Ministerului Turismului, turismul romanesc a avut „promovare zero”.

Si presedintele ANAT, Corina Martin, a declarat ca multe programe nu sunt cunoscute in tara pentru ca nu sunt promovate de minister.

Presedintele ANAT Regiunea Sud Muntenia, Adrian Voican, a mai spus ca 80% dintre turistii din Romania sunt romani, dar brandul turistic este promovat in proportie de 99% pe piata externa.

Reprezentantii ANAT cer reducerea TVA pentru a incuraja vanzarea de vacante in Romania.

Saptamana aceasta, la Pitesti, a avut loc intalnirea bianuala a membrilor ANAT din regiunea Sud Muntenia, la care au participat presedintele ANAT, Corina Martin, membri ai Consiliului Director, ai executivului ANAT si reprezentanti ai agentiilor de turism.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co