Interne

Proiect de e-learnig de aproape 10 milioane lei pentru funcţionarii şi angajaţii din turism

Elena Udrea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, si Valerian Vreme, ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, au semnat ieri, 15 septembrie, contractul de finanţare pentru proiectul Centru Naţional de Instruire Online, depus în cadrul Programului Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, Axa Prioritară III – Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor pentru sectoarele privat şi public.

Proiectul are ca scop realizarea unei platforme moderne de formare profesională şi de evaluare a funcţionarilor publici din minister. Va putea fi folosită şi pentru formarea profesională de bază a personalului ce oferă servicii turistice. Materialele vor fi oferite într-o ordine secvenţială şi logică, pentru a fi asimilate de funcţionarii publici în manieră proprie, fără a solicita prezenţa directă a acestora într-o sală de curs şi fără a necesita sincronizarea activităţilor aferente.    

„Este pentru prima dată când semnez un contract de finanţare în calitate de beneficiar de fonduri europene şi este o postură nouă pentru mine. Echipa care a lucrat la acest proiect a trebuit să se supună aceloraşi rigori pe care de obicei le cerem noi beneficiarilor de fonduri europene gestionate de minister. Sper că implementarea proiectului va fi un succes şi că va contribui la creşterea nivelului professional, atât al funcţionarilor publici, cât şi al angajaţilor din turism,” a declarat ministrul Elena Udrea.      

Examinarea cunoştinţelor dobândite în urma cursului se va face prin testări online, pe toata perioada anului, astfel încât evaluarea anuală să fie completă şi să reflecte implicarea funcţionarilor publici în activitatea ministerului. „Proiectul E-learning este un instrument necesar pentru implementarea, şi în România, a conceptului de învăţare pe tot parcursul vieţii”, a declarat ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, la semnarea contractului de finanţare pentru acest proiect.      

Platforma va oferi posibilitatea de a realiza o evaluare a pregătirii personalului ce activează în turism, pentru a stabili nivelul acestora şi a lucra aplicat pentru perfecţionarea lor.  

Valoarea totală a proiectului este de aproape 10 milioane lei, din care finanţarea europeană nerambursabilă este de 6,5 milioane lei, iar durata de implementare a proiectului este de 18 luni.

sursa: dailybusiness.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co