Protejează-ţi casa, când eşti în vacanţă!
Vara înseamnă vacanţă – şi toată lumea abia aşteapta să lase totul în urma pentru o perioadă de odihnă şi relaxare. Din păcate, vara este sezonul de vârf, de asemenea, pentru furturile din case şi nu este deloc relaxant când te întorci acasă să-ţi găseşti casa călcată de hoţi. Din fericire, o măsură simpla te poate ajuta să îţi ştii în siguranţă casa, în timp ce tu te bucuri de vacanţă.
Protecţie afară: Cel mai eficient program de securitate este acela care îi descurajează pe infractori, numai când se uită la casa ta. Chiar ceva la fel de simplu ca un abţibild sau o notificare că ai un sistem de alarmă poate să fi suficient şi să îi descurajeze pe hoţi.
Barele de la ferestre fac aproape imposibilă spargerea casei. Dar aminteste-ţi, aceeaşi măsura de siguranţă care ţine intruşii departe te poate încuia pe tine în interior. Aşa că păstreaza cheia la îndemână.
Instaleaz lumini afară care operează pe baza cronometrelor, fotocelula sensibila la lumină sau detectoare de mişcare.
Da impresia de activitate în casă: angaja pe cineva care să se ocupe de treaba din curte; solicită unui prieten sau vecin să îţi ia pliantele publicitare de lauşă sau din căsuţa poştală.
Opreşte toate abonările la ziare sau reviste până te întorci. Nu ascunde cheile în cutia postala, sub preşurile deuşă sau orice alt loc în care spargătorii vor şti să se uite. Roagă-ţi unul dintre vecini sau prieteni să folosească locul tău de parcare peste noapte sau oricând sunt acasă.
Protecţie în interior: Cel mai simplu mod de a face o casă să pară ocupată este să ai lumini, televizoare, aparate radio care se deschis la intervale diferite. Accesoriile cu aplicaţii software, care pot fi programate sunt excelente pentru activarea electronicelor din interior.
Asigură-te ca detectoarele de incendiu şi fum au bateriile încărcate sau ca sunt în priză şi că ai pus toate documentele importante într-o cutie de oţel într-o locaţie sigură sau în seif dacă ai unul.
Foloseşte wireless-ul: Progresele în tehnologia fără fir au facut sisteme fiabile la preţuri accesibile, şi poti instala un astfel de sistem într-o după-amiază.
Dacă preferi un sistem fără ecran, alege unul care poate fi activat şi dezactivat cu o telecomanda wireless (cum este cea de la maşină). Dacă foloseşti un sistem care informează în mod automat poliţia şi pompierii, plasează principalul controlor lângă o linie telefonică.
Ataşează senzori wireless uşilor exterioare şi ferestre. Aceştia sunt de obicei dispozitive magnetice care se declanşează atunci când circuitul este rupt. Alţi senzori pot fi introduşi în toată casa pentru a detecta mişcarile. Aceşti senzori de detectare a mişcării se înşurubează, pur şi simplu, pe perete. Detectoarele de fum şi monoxid de carbon poate fi, de asemenea, adăugate la sistemul tau.
Foloseşte Hi-Tech: Dacă îţi doreşti într-adevăr să ştii ce se întâmpla atunci când nu eşti acasă diverse sisteme web îţi pot permite să urmăreşti şi să controlezi camera de supraveghere de la orice calculator conectat la Internet printr-un simplu browser Web; altele îţi permit să comanzi şi să vizualizezi imaginile prin intermediul telefonului mobil.
sursa: famme.ro