Externe

Roma: un muzeu în aer liber

Roma: un muzeu în aer liber

“Toate drumurile duc la Roma” spunea o veche zicală latină. Pentru mulţi vizitatori ruinele Imperiului precum Coloseumul, Columna lui Traian, Panthenonul, Fontana di Trevi sunt atracţia principală din acest fabulos oraş.

Gazdă a celui mai mic stat din lume, Vaticanul, Roma are religia în inima sa şi istoria în fiecare străduţă ce compune fascinanta „cetate eternă”.  Dacă visaţi să ajungeţi aici, fie numai şi pentru un weekend, aveţi de unde alege.  Pachetele turistice pentru minivacanţe la Roma sunt de la an la an mai accesibile.

Consultanţii în turism ne atrag, însă, atenţia, că pe lângă banii de drum şi de cazare, trebuie să punem deoparte şi ceva bănuţi pentru intrările la obiectivele turistice. Unele nu sunt deloc ieftine, spun reprezentanţii agenţiilor.

Cândva, Roma era capitala lumii, o inimă ce vibra pentru nesfârşitul Imperiu Roman. Astăzi, oraşul etern este un autentic muzeu în aer liber. Istorie, cultură, gastronomie, toate dau savoarea unei călătorii iniţiatice, la finalul căreia fiecare turist se simte mai bogat spiritual.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co