Articole

România, cea mai înfricoşătoare ţară

Două articole din ziarele britanice şi irlandeze vorbesc despre virtuţile României ca destinaţie de Halloween. Dracula, evident, joacă un rol important în povestea căutată de ziariştii străini.

The Irish Times şi The Daily Telegraph povestesc cititorilor că România este destinaţia perfectă pentru un Halloween înspăimântător. Asta pentru că are poveşti cu vampiri, vrăjitoare şi, bineînţeles, cu Dracula.

Sean Hillen scrie în articolul „There will be blood… and vampires” („Vor fi sânge … şi vampiri”) din The Irish Times că „România ne promite evenimente de gen în regiunile în care s-au născut legendele cu vrăjitoare şi vampiri şi o grămadă de operatori turistici sunt gata să împlinească dorinţa călătorilor”, potrivit Mediafax. Jurnalistul îşi aminteşte replica unui fost ministru român al turismului cu care a discutat în anii ’90: „Dacă vor să vadă mâini de morţi care ies din coşciuge, o să le dăm asta”.

Autorul le prezintă cititorilor Bucureştiul, care nu e cel mai frumos oraş, dar oferă atracţii turistice, „de la operă la concerte de jazz”. Printre locurile de atracţie se numără, astfel, proaspăt renovatul Muzeu Antipa, Muzeul Naţional de Artă al României sau ruinele vechiului Bucureşti, întemeiat de Vlad Ţepeş.

Recomandările jurnalistului includ Braşovul, Sighişoara şi Bistriţa. Autorul aminteşte că prin împrejurimile de la Bran turiştii trebuie să ştie că pot găsi brânză de calitate, dar şi locurile unde au filmat celebrităţi precum Nicole Kidman şi Jude Law („Cold Mountain” – n.r.), notează Mediafax.

The Telegraph publică la rândul său un articol despre România, semnat de Sir John Ure, diplomat şi scriitor britanic. El apreciază că în România există trei lumi. Prima este reprezentată de castelele din ţară, printre care şi Bran, de turnurile, temniţele şi camerele de tortură care ţin de o lume a fanteziei gotice, unde Wagner, dar şi Ludwig al II-lea, regele nebun al Bavariei, „s-ar fi simţit ca acasă”.

Cea de-a doua lume este relevată în satele săseşti – lumea îndrăgită de prinţul Charles, o lume desprinsă din „Sunetul muzicii”, se mai spune în materialul din The Telegraph.

A treia lume este „fantoma” României lui Nicolae Ceauşescu. Deşi hotelurile au fost restaurate masiv, ca să nu mai arate de parcă ar aştepta delegaţii de partid, acum fiind animate de tineri care dansează la micul dejun după o nuntă, de multe ori în baie lipseşte dopul de la cadă, colacul de la toaletă nu e bine prins, bancomatele nu merg, iar recepţionera este departe de a fi fermecătoare.

sursa: realitatea.net

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co