Articole

România promovată cu succes de… prințul Charles

Câți turiști a adus printul Charles in Romania? Nu a fost făcută o astfel de statistică, dar probabil că mai mulți decât campaniile plătite pe bani grei de minister. Anul trecut, a crescut cu 30% numărul de turiști din America de Nord și de Sud, Asia și Africa, dar europenii ocupă 92% din total. Bucureștiul și marile orașe sunt principalele atracții, în timp ce litoralul strânge doar 1,6% dintre turiștii străini, iar în Delta ajung doar 0,7%.

Anul trecut, s-au cazat în Romania 8,4 milioane de turiști, cu 6,6% mai mult decât în anul precedent. Numărul turiștilor străini a crescut cu 11,5%, până la 1,9 milioane, iar cel al românilor cu 5,3%, la 6,5 milioane, scrie Mediafax.

„Creșterile pe piața externă se explică prin campaniile de promovare făcute de România pe piețele internaționale. A fost și campania internațională pe televiziunea Travel Channel, în care a apărut prințul Charles, și care a contribuit decisiv la creșterea numărului de turiști străini în România, chiar și pentru America de Sud sau Africa. Nu doar datorită lui au fost creșterile, pentru că am avut și alte campanii, dar prințul este cunoscut în întreaga lume și imaginea lui a atras turiști”, a declarat Simona Man, președintele Autorității Naționale pentru Turism (ANT).

Printul-Charles1 (1)

Într-un clasament al Organizației Mondiale a Turismului, cea mai vizitată țară din lume este Franța, cu peste 80 de milioane de turiști în 2013, urmată de Statele Unite (70 de milioane de turiști), Spania (60 de milioane de turiști), China (55 mil.), Italia (47 mil.), Turcia (37 mil.), Germania (31 mil.), Marea Britanie (31 mil.), Rusia (28 mil.) și Thailanda (26 mil.).

Romania stă mai prost și decât Ungaria (peste 10 mil. turisti), Cehia (9 mil.), Croația (10 mil.) sau Polonia (15 mil.), dar este peste Bulgaria, care a înregistrat în jur de 7 milioane de turiști. Durata medie a șederii în anul 2014 a fost de 2,5 zile pentru turiștii români, iar la turiștii străini a fost de 2 zile.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co