Articole

Care-i secretul pentru atragerea turiștilor străini?

Hanul Ancuței vrea să atragă prin “marketing agresiv” turiști străini în nordul Moldovei, scrie Dailybusiness.ro. Un ingredient cheie al acestei strategii este calendarul plin de evenimente ce vor fi organizate la Hanul Ancuței și la hotelul Roman Plaza.

“Întotdeauna am crezut în potențialul turistic al României. Consider că țara noastră nu este mai prejos decât multe destinații turistice de top. Încă nu știm să ne prezentăm și să ne vindem la potențialul nostru maxim, dar consider că a sosit vremea unui marketing mai agresiv, mai ales că România se află, în prezent, într-o conjunctură bună. M-am gândit să concep programe turistice de vizitare a nordului Moldovei, mai precis a județelor Neamț și Suceava (Bucovina)”, a declarat Nusa Chiriac, proprietara hotelului de 4 stele Roman Plaza din Roman și al Hanului Ancutei din Tupilați.

Vestitul Han al Ancuței este situat la 27 kilometri de Roman, pe DN 85, care duce spre Suceava. Este locul hanului original, care l-a găzduit de mai multe ori pe Sadoveanu. Potrivit unor documente, hanul ar data încă din 1718, de aproape 300 de ani.

Tupilati_Ancutei_1349688076.53845000

Clădirea a dăinuit multă vreme până când, în 1943, proprietarul a dărâmat-o. Deși s-a propus atunci ca să fie preluat de Oficiul Național de Turism pentru a-l transforma în loc de popas pentru tineretul pornit în drumeție pe Valea Moldovei, din cauza războiului, nu s-au găsit fondurile necesare. Astfel, o perioadă, în locul hanului au existat doar ziduri în ruină și pivniță.

În 1998, clădirea, care amenința iar să intre în uitare, a fost preluată de antreprenoarea Nusa Chiriac. În fața hanului, în partea dinspre drumul național, a fost amplasat bustul din piatră al marelui povestitor Mihail Sadoveanu, care a descris în opera sa Hanul Ancuței.
În prezent, restaurantul hanului are o capacitate de 500 locuri dintre care 150 la parter și 150 de locuri la etaj, 2 terase de câte 100 locuri. Hanul dispune și de 28 de locuri de cazare. Turiștii pot cumpăra pentru acasă din Cămara Ancuței dulcețuri, șerbeturi, zacuscă, pastramuri preparate în casă, placinte, cozonaci, turte, colaci etc.

Sursa: Dailybusiness.ro / Sursa foto: Romania-turistica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co