Interne

Romania turistica

Romania turistica

Avem o tara frumoasa, spunem noi dar si strainii care ajung pe plaiurile mioritice. Si totusi turistii sunt putini, pentru oferta noastra turistica. Ce ne lipseste? Poate promovarea: si aici lucram intens, vom participa la 70 de targuri de profil in toata lumea. Infrastructura: speram sa incropim ceva de calitate in viitorul apropiat. Dar ce avem? Avem o tara unica…

Traversată de apele Dunării, România are un scenariu sensibil, care include Munții Carpați, Coasta Mării Negre și Delta Dunării, care este cea mai mare deltă europeană atât de bine păstrată. Cu rolul de a puncta peisajele naturale sunt satele rustice, unde oamenii de acolo trăiesc și mențin de sute de ani tradiițiile.

De asemenea, în România găsim o abundență a arhitecturii religioase, a orașelor medievale și a castelelor. Cu toate acestea, cifrele sunt reci cu România. Faţă de 2009, în 2010 s-au încasat cu 15% mai puţini bani din turism, iar în 2011 cu aproape 25 % mai puţin faţă de aceeaşi perioadă.

Pe vremea regimului comunist ne plăcea să ne mândrim că turistul străin vine în România. Atracţiile erau date de pitorescul acestor locuri, de căldura cu care erau primiţi, de tarife la cazare şi alte servicii, de tradiţii şi de istoria atât de bine conservată pe alocuri. Vechii eleni spuneau despre pământurile dacilor că sunt binecuvântate de zei, iar unele mituri alocă acestor plaiuri o simbolistică vecină divinitatea.

De câţiva ani, programe guvernamentale sau private încearcă să scoată România din uitarea în care a intrat în ultimele două decenii. Parţial s-a şi reuşit. Turismul şi-a dat mâna cu agroturismul, ofertele au început să devină generoase, iar turistul s-a reobişnuit să mizeze pe sejururile petrecute pe plaiurile lui Decebal, Dracula sau Hagi. Dar mai avem de muncit pana cand Romania va ocupa locul cuvenit pe harta turistica a lumii.

Sursa: The Money Channel

1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co