Interne

Romanii isi petrec timpul liber la picnic

Romanii isi petrec timpul liber la picnic

Multi romani merg la picnic in timpul liber, potrivit unui sondaj realizat de Daedalus Millward Brown. Sondajul a fost realizat pentru a vedea parerea romanilor despre Legea Picnicului.

Potrivit studiului, in ultimele 12 luni, 60% dintre romanii din mediul urban au ales sa-si petreaca timpul liber iesind in parc, la iarba verde si la gratar. Urmatoarele activitati preferate de romani sunt concertele si evenimentele culturale. Dupa acestea, se situeaza activitatile sportive, unde preferatele sunt fotbalul si fitness-ul.

Aproape 45% dintre romanii din mediul urban au mers la picnic de peste 10 ori in ultimele 12 luni. In cazul romanilor, picnicul implica gratarul in aer liber, cu muzica si jocuri. Lectura sau drumetiile sunt mai putin interesante pentru romani.

76.8% dintre romani considera ca autoritatile locale vor rezolva problemele legate de zonele pentru picnic: gunoaiele, lipsa dotarilor si a spatiilor special amenajate pentru picnic, aglomeratia, galagia, fumul.

Zonele preferate de romani pentru picnic sunt cele din jurul raurilor si lacurilor, precum si in paduri. In Bucuresti, romanii merg la gratar in Parcul Tineretului, langa Palatul Copiilor, unde exista o zona special amenajata.

In jurul Bucurestiului exista numeroase spatii verzi care devin aglomerate in weekend-uri si de sarbatori. In Pustnicu, Padurea Comana, Cernica, Snagov sunt locuri amenajate pentru gratar. Cei care vor sa mearga mai departe pot alege destinatii precum Valea Doftanei sau Valea Prahovei pentru un picnic in mijlocul naturii.

O alta posibilitate o reprezinta dotarile pensiunilor din Romania in care isi petrec turistii vacanta. Multe pensiuni au gratar si foisor in curte pentru clientii lor. Se organizeaza si iesiri la picnic cu berbecut la protap si foc de tabara.

Sursa: turism.acasa.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co