Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Românii merg in Bulgaria de Paste

Românii merg in Bulgaria de Paste

Numărul turiştilor străini care vor vizita Bulgaria în perioada sărbătorilor de primăvară va fi comparabil cu cel de anul trecut.  În perioada Pastelui, tara vecina va fi vizitată de un număr de turişti străini estimat între 100.000 şi 110.000, dintre care circa 60% vor fi români, iar alţi 25-30% greci.

Mare parte din turistii straini asteptati de Paste in statiunile bulgare sunt romani. Reprezentanţii asociaţiei hotelierilor din Sunny Beach, cea mai mare staţiune de pe litoralul bulgăresc, afirmă că primii oaspeţi pentru acest sezon turistic sunt aşteptaţi la sfârşitul acestei săptămâni. Cel mai numeros grup de turişti va fi cel din România, dar sunt rezervări şi din Serbia şi Macedonia. De Paşti, turiştii străini vor rămâne pe litoralul bulgăresc între 3 şi 6 zile.

Patronii de hoteluri de la Nisipurile de Aur spun că primii români vor ajunge acolo joi. Se remarcă o oarecare creştere a numărului acestora faţă de anul trecut şi există deja rezervări şi pentru sărbătorile din prima săptămână a lunii mai. Mulţi turişti din România aşteaptă şi hotelierii din judeţele Veliko Târnovo şi Gabrovo din centrul Bulgariei, aceasta zona fiind preferată pentru turismul de week-end.

Şi dacă românii preferă litoralul, centrul şi nordul Bulgariei, staţiunile din sud-vestul ţării aşteaptă turişti în special din Grecia. Destinaţiile favorite ale turiştilor greci sunt staţiunile balneare Velingrad şi Sandanski, precum şi cele de schi Bansko şi Pamporovo.

Rumen Draganov, directorul Institutului pentru evaluarea turismului, spune pentru postul naţional de radio de la Sofia că pentru minivacanţa de Paşti Bulgaria va fi vizitată de circa 110.000 de turişti străini: 65.000 din România, 30.000 din Grecia şi alţi 25.000 din Serbia, Macedonia şi Muntenegru. În acelaşi timp, turiştii bulgari vor fi 250.000. Doar 60.000 dintre aceştia se vor caza însă la hoteluri şi pensiuni, în timp ce restul se vor afla în vizită la rude şi prieteni.

Sursa: www.money.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co