Imobiliare Valea Prahovei
Interne

„Rowmania”: Turismul de viteză distruge Delta

Şalupele cu motor afectează rezervaţia. Acestea ar trebui înlocuite cu bărci fără motor, potrivit celor prezenţi la Festivalul Internaţional al Bărcilor.

Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta şi Asociaţia „Ivan Patzaichin – Mila 23″ au organizat dezbaterea” -Antreprenoriat rural în Delta Dunării, eveniment care face parte din manifestările prilejuite de prima ediţie a Festivalului Internaţional al Bărcilor cu Vâsle „Rowmania”.

Principalele concluzii ale dezbaterii au vizat necesitatea ca iniţiativele antreprenoriale din Deltă să aibă în vedere protejarea patrimoniului natural, cultural şi istoric al zonei, precum şi dezvoltarea comunităţilor locale. Totodată, pentru dezvoltarea durabilă a Deltei, ecoturismul şi turismul lent trebuie să ia locul turismului haotic practicat în prezent.


„Nu se mai poate face turism de viteză, cu şalupe”

„Trebuie să convingem localnicii că pot câştiga mai mulţi bani din antreprenoriat, valorificând propriile tradiţii în mod sustenabil, decât din munca la cherhanaua altuia sau în agricultura intensivă. Există exemple de succes care nu se văd la televizor… De aceea, implicarea lui Ivan Patzaichin şi Doru Frolu se alătură arsenalului de proiecte concrete”, a arătat Liviu Mihaiu, preşedintele Salvaţi Delta.

În cadrul dezbaterii s-a subliniat că lipsa unei strategii eficiente pentru turismul haotic practicat în Delta Dunării afectează locuitorii, turiştii şi patrimoniul natural. Cei prezenţi la dezbatere au ajuns la concluzia că turismul în şalupe de viteză, care se practică acum în Delta Dunării, aduce grave prejudicii naturii.

Soluţia ar fi turismul lent, acesta însemnând mărirea timpului de vizitare, investirea banilor în resursele locale şi mai puţine noxe. Evenimentul a avut loc sâmbătă, 3 septembrie, la Tulcea, în cadrul Festivalului „Rowmania”.

În cadrul evenimentului s-a organizat şi prima ediţie a competiţiei „Ivan Patzaichin”. Concursul de vâslit în canotcă a fost câştigat de echipajul din Tulcea. Evenimentul are o tradiţie de şapte ani. El a fost întrerupt din lipsă de fonduri.

sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co