Interne

S-a dat avizul pentru TVA de 9% în turism!

Guvernul a avizat săptămâna aceasta introducerea cotei reduse 9% la TVA pentru serviciile de cazare cu demipensiune/pensiune completă/all-inclusive, Executivul estimând un impact bugetar de 100 milioane lei pentru acest an, scrie Adevarul.ro.

„Urmare a modului în care este definită noţiunea de cazare în legislaţia specifică din domeniul turismului, cota redusă de TVA de 9% se aplică cazării, dar şi serviciilor accesorii cazării, vândute sau oferite spre vânzare la preţul inclusiv al pachetului turistic, precum prânz, cină, gustări între mese, alte servicii de agrement turistic oferite cu mijloace proprii ale structurii de primire turistică“, se arată într-un comunicat al Executivului.
În luna decembrie, după negocierile cu Fondul Monetar Internaţional privind bugetul pe 2015, premierul Victor Ponta a anunţat scăderea TVA la pachetele all-inclusive din turism de la 24 la 9%. În prezent, TVA de 9% se aplică doar pachetele care conţin cazare şi mic dejun.

top-ten-tips-eco-tourists_224 (1)

Hotelierii au cerut în ultimii ani reducerea TVA şi pentru celelalte tipuri de pachete, considerând o anomalie ca o cafea sau un croissant mâncat de dimineaţă să fie taxat cu 9%, iar pentru acelaşi produs, consumat la prânz, TVA să fie de 24%.

Anul trecut s-au cazat în structurile de primire turistică din România aproximativ 7,91 milioane de persoane, dintre care 1,71 milioane de străini.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co