Imobiliare Valea Prahovei
Externe

Cine este lider mondial la avioane vândute?

Două companii se luptă pentru poziția de lider pe piața avioanelor. Este vorba despre societatea americană Boeing și cea europeană, Airbus. Chiar dacă, în 2014, constructorul european a primit mai multe comenzi decât Boeing, compania americană ocupă poziția de lider, livrând 723 de aeronave, față de 629 de unități raportate de competitorul european, relatează Wall-Street.ro via Financial Times.

boeing3

Astfel, numărul comenzilor noi s-a ridicat la 1.456 pentru Airbus și 1.432 pentru Boeing. De asemenea, grupul european a încheiat anul cu un total al comenzilor pentru 6.386 aeronave, evaluate la 919,3 miliarde de dolari. Boeing înregistrează comenzi totale pentru 5.789 de avioane. Ambii producători au anunțat în ultimele luni că vor accelera ritmul de producție, pentru a face față cererii crescute de pe piață.

În luna decembrie a anului trecut, Airbus a livrat primul avion din noul model A350XWB. Constructorul produce câte două aparate A350 pe lună și a raportat că producția va urca la 10 astfel de aeronave pe lună până în 2018. De cealaltă parte, Boeing a anunțat că va accelera ritmul de producție pentru avioanele 737 în următorii doi ani.
Sursa: Wall-Street.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co