Imobiliare Valea Prahovei
Externe

S-a deschis cel mai mare parc de flori din lume! Vezi cum poţi ajunge acolo!

Între 24 martie şi 20 mai, pe o suprafaţă de peste 32 de hectare, vor putea fi admirate milioane de flori de toate formele şi culorile, dintre care zeci de sortimente de lalele.
În parcul de flori din micul oraşel olandez Lisse se plantează anual peste 7 milioane de bulbi de lalele, care înfloresc în această perioadă ca un ocean de culori. Pe lângă florile de la Keukenhof, morile de vânt, saboţii de lemn, roţile de caşcaval, gustul puternic şi aromat al berii, oraşul Amsterdam atrage ca un magnet anual zeci de milioane de turişti din toată lumea.

În locul unde se află parcul de flori Keukenhof, în secolul 15 era un teren de vânătoare. Aici se plantau diverse legume pentru bucătăria castelului lui Jacoba van Beieren. După moartea acestuia, domeniile castelului au fost cumpărate de mai multe familii de negustori olandezi, care au invitat mai mulţi arhitecţi, ce au lucrat şi la amenajarea parcului Vondel din Amsterdam, pentru a amenaja grădinile castelului. Ani mai târziu, castelul, împreună cu grădinile sale, au fost cumpărate de o corporaţie care, împreună cu primăria din Lisse şi mai mulţi cultivatori şi exportatori de bulbi de flori, au organizat la Keukenhof în 1949 o expoziţie de flori în aer liber. Aceasta s-a extins de la an la an devenind în prezent cea mai mare grădina de flori din lume, vizitată anual de milioane de turişti de pe toate continentele.

Interesant de ştiut este ca lalelele, florile preferate ale olandezilor şi unul din simbolurile ţării, au fost aduse la mijlocul secolului 16 din Imperiul Otoman, prin 1550 primii bulbi fiind aduşi pe vase care veneau din Constantinopol (Istanbul). În Amsterdam poţi vedea peste 50 de soiuri, iar posibilităţile de distracţie de orice fel fiind nenumărate.


sursa: feminis.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co