Interne

S-a redeschis Biblioteca Naţională!

S-a redeschis Biblioteca Naţională!

Noul sediu al Bibliotecii Naţionale a României a fost inaugurat astăzi, de Ziua Mondială a Cărţii. La deschiderea oficială au luat parte premierul Mihai Răzvan Ungureanu şi  ministrul Culturii, Kelemen Hunor. La 25 de ani de la începerea construcţiei, biblioteca este acum funcţională în totalitate şi, începând de astăzi, deschisă publicului larg.

S-a redeschis Biblioteca Naţională! În ziua în care biblioteca şi-a deschis larg porţile pentru toţi bucureştenii, i-au trecut pragul şi premierul României şi ministrul Culturii, care au participat la un tur complet al edificiului şi au admirat impresionantele săli de lectură şi spaţii de expoziţie. Inaugurarea bibliotecii va fi marcată prin mai multe dezbateri şi expoziţii ce se vor desfăşura de-a lungul întregii săptămâni. Premierul a vorbit despre semnificaţia zilei de astăzi, sărbătorită pretutindeni ca Ziua Internaţională a Cărţii.

Biblioteca Naţională are o poveste zbuciumată. Dupa 22 de ani de amânări, scandaluri legate de finanţare şi acuzaţii de deturnare de fonduri, clădirea de pe Bulevardul Unirii a fost, în cele din urmă, reabilitată şi va găzdui, în curând, 12 milioane de volume, plus facilităţi şi dotări high tech fără egal în altă bibliotecă din România.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, este convins că, în ciuda formatelor electronice şi a internetului, cartea tipărită o să fie în continuare parte din viaţa cotidiană a fiecăruia dintre noi.

În cifre, Biblioteca Naţională a României înseamnă: 14 săli de lectură mari, 6 săli de conferinţe, o aulă de 400 de locuri, 30.000 de metri pătraţi de spaţiu de depozitare de carte şi 15.000 de metri pătraţi de spaţii multifuncţionale pentru expoziţii, audiţii, librării şi cafenele. În termeni de confort, Biblioteca Naţională are o parcare de 300 de locuri, un adăpost de apărare, la subsol, şi garderobă. Valoarea totală a investiţiei depăşeşte 100 de milioane de euro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co