Articole

Senzaţii extreme, într-un parc de distracţii thriller

Situat la 23 de kilometri de Bruxelles, unul din cele mai fascinante parcuri de distracţii din Europa, Walibi Belgium promite tuturor vizitatorilor senzaţii cu totul şi cu totul diferite de cele oferite într-un parc de distracţii obişnuit. Deschis pe 26 iulie 1975, este renumit în toată Belgia, fiind situat în partea centrală a ţării, la sud-est de capitală. Cele peste 50 de atracţii thriller îţi vor tăia respiraţia, o aventură în Walibi fiind aproape imposibil de uitat. Cu toate acestea, parcul nu este destinat exclusiv adulţilor, având şi zone special concepute pentru copii. Deocamdată închis, din cauza temparaturilor scăzute, Walibi îşi va deschide din nou porţile pentru cei dornici de distracţie la începutul lunii aprilie. Roller-coastere, case ale groazei, incursiuni în timp în lumea Egiptului Antic sau plimbări cu canoe pe un râu învolburat, toate aceste atracţii îi aşteaptă pe cei în căutare de senzaţii tari.
Cum îţi vei testa nivelul adrenalinei
Walibi Belgium este împărţit în zone tematice, aşteptând să fie descoperit de toate generaţiile. Poate cea mai mare atracţie a parcului, Dalton Terror este un obiectiv pe care puţini au curajul să îl încerce. Înaltă de 77 metri, construcţia din metal este prevăzută cu scaune comode care se ridică până în vârf. Turiştii pot vedea de sus o panoramă de excepţie asupra parcului de distracţie, a cărei vizualizare nu durează mult, pentru că scaunele sunt lăsate să cadă cu o viteză ameţitoare, astfel încât turiştii ajung la sol în mai puţin de trei secunde. O altă atracţie thriller este Loup-Garou, adică Vârcolacul. Roller-coasterul întortocheat îţi va pune un nod în gât, fiind construit cu o grămadă de coborâri abrupte şi viraje, s-ar putea spune, diabolice. Dacă stai bine cu echilibrul şi nu ai mâncat prea mult înainte, Walibi te mai aşteaptă cu o porţie de adrenalină extremă, la Buzzsaw, o atracţie care te va învârti în toate direcţiile, cu aceeaşi viteză ameţitoare.


Unde te mai poţi distra

În imediata vecinătate a parcului de distracţii thriller vei descoperi unul din cele mai frumoase aquapark-uri din Europa. Fără îndoială, un loc ideal să te răcoreşti după ce ai transpirat bine în atracţiile din Walibi, eşti aşteptat la Aqualibi. Anul acesta, parcul se deschide pe data de 30 martie, după o pauză de 500 de zile de stat în stand by, timp în care a fost închis pentru renovări. Investiţia de peste 11 milioane de euro făcută te va impresiona, negreşit. Bazine imense, tuburi de apă sau tobogane, toate sunt destinate distracţiei şi relaxării. Dacă toate acestea nu ţi-au fost de ajuns, mai poţi vedea un film 4 D sau poţi cumpăra o mulţime de dulciuri, băuturi răcoritoare sau suveniruri de la magazinele care împânzesc Walibi Belgium. Pentru toate astea, va trebui să plăteşti aproximativ 30 de euro pe zi pentru tine şi 27 de euro pentru copilul tău. Dacă preţul ţi se pare prea mare, poţi urmări ofertele afişate pe site-ul oficial al parcului de distracţii, care, ultima dată, propunea, pentru un grup de şase sau mai multe persoane, un preţ de 25 euro pentru fiecare vizitator, pentru o zi de distracţie extremă.

Un articol realizat de Fadia HÎRŢAN
pentru www.travelmix.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co