Articole

Serviciile medicale ieftine, strategia pentru atragerea turiștilor străini?

Serviciile medicale ieftine pot aduce în România 500.000 turişti străini în 2015, dublu faţă de 2014, informează Mediafax. Turismul medical aduce țării venituri în valoare de 250 milioane de dolari anual, creşterea acestui sector oferind posibilitatea medicilor români de a reveni în România.

Cei mai mulţi turişti care ne vizitează în scop medial vin din Germania, Italia, Israel şi Marea Britanie. Astfel, și alte țări, precum Bulgaria, Croaţia, Serbia şi Ungaria, investesc în clinici private care să atragă occidentalii şi americanii pentru tratamente dentare sau chirurgie plastică.

Străinii aleg serviciile noastre medicale pentru preţurile mai scăzute în comparaţie cu ţările occidentale, precum şi pentru faptul că asigurările naţionale nu acoperă unele servicii, precum chirurgia plastică.

De la integrarea în Uniunea Europeană, în 2007, aproximativ 25.000 de doctori şi 15.000 de asistente au plecat din România în ţări ca Germania, Franţa, Spania şi Italia, potrivit Ministerului Sănătăţii. Aceştia beneficiază de regulile UE, care permit libera mişcare a forţei de muncă, inclusiv în condiţiile în care respectiva ţară are probleme în a înlocui personalul medical care pleacă în străinătate.

Main-page-Lachine-3-lg

În România, peste 70% din personalul medical lucrează în sistemul public de sănătate. România are un număr scăzut de medici prin comparaţie cu ţările din regiune, respectiv 22,7 doctori la 10.000 de locuitori, potrivit datelor Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Anul trecut, România a avut 1,71 milioane de turişti străini, din care 58% au fost în interes de afaceri, iar restul în scop particular, categorie care include tratamentul medical, alături de vacanţe, cumpărături, evenimente culturale şi sportive sau vizitarea prietenilor şi rudelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co