Interne

Sfânta Marie a mutat România la mare

Staţiunile sunt arhipline, rezervările au fost făcute cu cel puţin o lună în urmă şi nici măcar la particulari nu mai găseşti un loc.

Peste 250.000 de turişti au ales marea pentru a-şi petrece minivacanţa de Sfânta Marie. De la Năvodari la Vama Veche, litoralul a devenit o parcare uriaşă, ai mare noroc dacă mai găseşti vreun loc unde să-ţi laşi maşina. Cine greşeşte, îşi găseşte autoturismul blocat de „caracatiţe”, iar pentru recuperare trebuie să plătească 45 de lei.

Momentul de vârf va fi înregistrat astăzi, când se sărbătoreşte Ziua Marinei.


Cu şezlongurile în apă

Însă cine vrea să ajungă azi pe litoral trebuie să se gândească de două ori înainte de a lua o decizie. Pe plajă este atât de aglomerat, încât trebuie să fii atent să nu calci pe cineva. Turiştii nu mai părăsesc plaja de frică să nu rămână fără loc. Şezlongurile sunt amplasate până în buza mării. „Suntem depăşiţi de situaţie, numai facem faţă, şezlongurile s-au terminat, n-am fost pregătiţi pentru o aşa aglomeraţie”, spune un operator de plajă asaltat de turişti.

Nimeni nu mai pleacă la masă

Cei care au avut noroc de un loc pe nisip stau la soare sau fac baie în apa mării până spre apus. Nu duc lipsă de mâncare. Fericiţi, comercianţii ambulanţi le pun la dispoziţie gogoşi, bere, mici, porumb fiert. „Adică să mă duc la restaurant şi să dau 30 de lei pe o ciorbă de burtă şi pe o bucăţică de carne? Prefer să mănânc o şaorma, nu plec de pe plajă în ruptul capului”, spune o tânără din Vaslui.

Nimeni nu se mai uită la cheltuieli. Cârciumarii şi-au pus mesele direct pe nisip iar o bere la pahar costă 2,5 lei. Terasele de pe malul mării sunt pline şi ele, iar turiştii mănâncă în costum de baie.

Ziua Marinei

Cei care vor să facă o pauză de plajă pot participa astăzi la Ziua Marinei, pe faleza din apropierea Cazinoului din Constanţa. Manifestările vor începe la ora 9.50. Cei prezenţi vor putea urmări, printre altele, sosirea alaiului Zeului Neptun şi exerciţiile demonstrative susţinute de militari şi de nave ale Forţelor Navale, printre care Bricul „Mircea”, Distrugătorul „Mărăşeşti” şi Fregatele „Regele Ferdinand” şi „Regina Maria”.

La ora 13.00, Zeul Neptun, împreună cu alaiul său, se va deplasa în Portul Tomis, unde, până la ora 15.00, va patrona jocurile marinăreşti. Ziua se va încheia cu „Retragerea cu torţe”, pe itinerariul Comandamentul Flotei – Piaţa Ovidiu – Prefectura Constanţa, în ce pând cu ora 22.00.

Peste două milioane de români îşi aniversează onomastica de Sfânta Maria.

 sursa: evz.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co