Interne

SIET – încă pe masa discuţiilor

SIET – încă pe masa discuţiilor

La cererea hotelierilor, proiectul privind implementarea unui sistem electronic de evidenţă a turiştilor a intrat din nou în lucru la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului. Într-o scrisoare trimisă la sfârşitul lunii ianuarie, Federaţia Industriei Hoteliere din România a cerut ministerului să nu introducă acest sistem, pentru că acesta ar aduce o serie de deservicii industriei.
Reprezentanţii hotelierilor spun că nu este vorba neapărat de o problemă de fond, cât de una de formă. Ei nu resping necesitatea unui sistem de evidenţă a turiştilor, ci faptul că prima propunere înaintată de minister ridica probleme în ceea ce priveşte confidenţialitatea datelor personale ale turiştilor. Ba mai mult, forma iniţială a SIET presupunea forţă de muncă suplimentară pentru o mare parte din unităţile de cazare.
O dată cu implementarea sistemului,  SIET va conţine exact aceleaşi date pe care le conţine în prezent fişa de anunţare a sosirii şi plecării turiştilor pe care fiecare turist o completează în momentul în care se cazează, cu diferenţa că prin SIET aceste date vor fi disponibile în format electronic.Toate hotelurile şi pensiunile vor fi obligate să îşi înscrie oaspeţii în acest sistem, prin care se va putea afla în orice moment cine şi unde este cazat. În caz contrar, operatorii unităţilor de cazare riscă  să se aleagă cu amenzi de până la 20.000 de lei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co