Interne

Gondola Sinaia, pe fir

Cea mai spectaculoasă instalație de transport pe cablu din România a fost inaugurată, joi, 11 ianuarie 2016, la Sinaia. Gondola Carp, o investiție de 9 milioane de euro, a bătut record peste record național. Instalaţia ajunge la cea mai mare altitudine din România, 2.050 m, iar în zona Valea cu Brazi ajunge la cea mai mare înălţime faţă de sol înregistrată de o astfel de instalaţie, 120 m. Mai mult, noua gondolă este construită pe cel mai abrupt segment de transport pe cablu – 45 de grade la primii trei piloni.

Tronsonul 1400-2000 al Gondolei Sinaia unește cele două zone schiabile ale staţiunii Sinaia: cea de joasă altitudine (Cota 1400) şi cea aflată la înaltă altitudine (Cota 2000). Instalația are 42 de gondole a câte opt locuri, o capacitate de transport de 1.500 de persoane pe oră şi un traseu cu o lungime de 2000 de metri.

Lucrările la noua gondolă au durat şapte luni. Odată cu deschiderea instalației, a fost lansat și skipass-ul unic, la prețul de 140 de lei. În plus, de acum încolo, in fiecare zi de luni, sinăienii au acces gratuit la toate instalațiile administrației locale.

https://

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co