Interne

Sistem informatic de evidenţă a turistilor

Sistem informatic de evidenţă a turistilor

Sistemul informatic de evidenţă a turiştilor la nivel naţional se află în teste şi va începe să funcţioneze în curând, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, la o întâlnire cu reprezentanţii Consiliului Consultativ pentru Turism. Potrivit ministrului, prin sistem se încearcă ţinerea unei evidenţe în timp real a turiştilor cazaţi în structurile de primire.
Turiştii cazaţi în România vor fi înregistraţi într-un sistem informatic de evidenţă.
„Este gata din luna decembrie, e în teste, şi urmează să îl anunţăm oficial şi să trecem, luna aceasta, la implementarea lui generalizată. Este acel sistem electronic de evidenţă a turiştilor, despre care am vorbit la preluarea mandatului de ministru al Turismului”, a spus Udrea.
Potrivit acesteia, prin sistem se încearcă ţinerea unei evidenţe în timp real a turiştilor cazaţi în structurile de primire.
Pe de altă parte, Elena Udrea a precizat că va exista în continuare evaziune fiscală în structurile de cazare neclasificate, nedeclarate, şi aici va trebui să se găsească o soluţie la nivelul guvernului.
În sezonul estival, mii de patroni de vile de pe litoral cazează turişti la negru, iar câteva mii de persoane stau şi flutură cheile la intrările în staţiuni.
Cei din urmă dau spre închiriere apartamente, fără a elibera vreo chitanţă fiscală. Mai mult, atât la munte cât şi la mare sunt structuri de cazare, chiar şi autorizate, care încasează bani, dar nu eliberează nici un bon fiscal.
Sursa: http://www.evz.ro .

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co