Interne

Ski-bus-uri între Văliug şi Semenic

Ski-bus-uri între Văliug şi Semenic

În clasamentul staţiunilor montane de la noi din ţară, domeniul schiabil Semenic – Văliug ocupă un loc fruntaş. Mărturie în acest sens pot depune toţi cei care au schiat în această iarnă pe aceste pârtii. Piesa de rezistenţă este dată de o pârtie ce coboară de la Semenic până la Văliug, pe malul lacului. Lungimea totală a traseului este de 5.600 de metri.
Domeniul schiabil Semenic – Văliug are o lungime totală de 9,6 kilometri si este foarte apreciat de schiori.
Chiar dacă nu există o instalaţie de transport pe cablu care să acopere toată lungimea pistei, admi­nistratorul domeniului schiabil a găsit o soluţie –  introdus o linie de ski-bus-uri între Văliug şi Semenic. Acestea pornesc pe traseul lung de 16 kilometri la fiecare 30 de minute. Accesul se face cu un ski-pass ce este valabil atât la telescaunul de la Văliug, cât şi la teleschiurile de pe Semenic. În plus, dimineaţa, la prima oră, schiorii beneficiază de transport de la Reşiţa până în vârful muntelui. Preţul unui ski-pass pentru o zi este de 60 de lei.
Din punct de vedere turistic, Muntele Semenic are un potenţial uriaş. În clipa de faţă, o mare problemă este reprezentată de numărul locurilor de cazare. Schiorii găsesc destul de greu pensiuni care să le satisfacă pretenţiile. Cele mai bune unităţi hoteliere sunt pe malul lacului de la Văliug, dar pentru a închiria o cameră acolo trebuie să vă faceţi o rezervare cu mult timp înainte.
Privit la început cu reticenţă de oamenii din turism, domeniul schiabil Semenic – Văliug i-a cucerit imediat pe iubitorii sporturilor de iarnă din Banat. Pârtia de la Văliug este dotată cu instalaţie de zăpadă artificială, astfel că acolo se va putea schia fără probleme şi luna viitoare.
În anii ce urmează, cei care se ocupă acum de domeniul schiabil din judeţul Caraş-Severin speră să îmbogăţească numărul instalaţiilor de transport pe cablu. O telegondolă a fost deja adusă din Italia. Bănăţenii mai plănuiesc şi montarea unui telescaun cu vârful tot pe Semenic, lungimea acestei instalaţii fiind de trei kilometri.
Sursa: www.jurnalul.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co