Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Spectacol muzical la Ziua Lacului Iezerul Mare

Acorduri muzicale şi voie bună, pe minunatele plaiuri ale Lacului Iezerul Mare

Sâmbătă, 23 iunie, va avea loc festivalul „Ziua Lacului Iezerul Mare”, proiect finanţat din fonduri europene, care are ca obiectiv atragerea unui număr cât mai mare de turişti într-o zonă în care avem mereu ceva nou de descoperit, cu peisaje mirifice şi cu o moştenire unică din punct de vedere etnografic, cultural, istoric şi arhitectural.

Evenimentul se va deschide la ora 11:00 şi se va desfăşura pe tot parcursul zilei de sâmbătă, în localitatea Gura Rîului, judeţul Sibiu şi imediat după începerea evenimentului, turiştii, cu mic, cu mare, sunt aşteptaţi la o petrecere specifică locului, de neuitat – muzică, dansuri, concursuri surpriză pentru toate vârstele, cântece, tradiţii, bucate şi obiceiuri de la poalele muntelui Cindrel.

Bogdan Nicolai – realizatorul matinalului Alarma de la Pro FM va întretine publicul şi va face ca de fiecare dată, un show de zile mari.

La ora 17:30, Direcţia 5 – trupa de suflet a muzicii româneşti va oferi publicului un spectacol extraordinar. „Eşti îngerul meu”, „Dacă ai şti”, „Am nevoie de tine”, „O fată ca ea” şi multe alte melodii celebre vor transforma ziua de 23 iunie într-un eveniment ce cu greu va putea fi uitat.

Începând cu ora 20:45, Compact – una dintre cel mai iubite trupe rock din România, va urca pe scenă şi va cuceri publicul, cu melodii precum „Fata din vis”, „Singur în noapte”, „Cântec pentru prieteni”, „Atât de singur”, „O noapte şi-o zi” şi multe altele.

Seara magică se va încheia cu cântec şi voie bună în jurul unui foc de tabară menit să reflecte frumuseţea unui spectacol de neuitat, la poalele barajului din Gura Rîului.

Programul detaliat al evenimentului:

11.00 – Deschidere eveniment
11.10 – Petrecere câmpenească la Gura Rîului – dansuri, concursuri, cântece, tradiţii, bunătaţi şi obieceiuri de la poalele muntelui Cindrel
17.30 – Concert Direcţia 5
18.30 – Premiere concursuri
20.45 – Concert Compact
21.45 – Artificii de scenă
21.50 – Încheiere eveniment & Foc de tabară

Lacul Iezerul Mare şi împrejurimile sale reprezintă un tărâm de basm, aşteptându-te să vezi la tot pasul Feţi-Frumoşi descălecând din umbra deasă a codrilor sau să auzi susur de izvor împletindu-se cu lacrimi de domniţă ce-şi aşteaptă ursitul încă. Totul în jur pare o luptă continuă a titanilor, a munţilor înalţi cu cerul, a râurilor repezi cu cascadele lor, a pădurii veşnic verzi. Privind lacul, înconjurat de bujorul de munte, înflorit în această perioadă, de pe culmile înconjurătoare simţi magia locului.

Turiştii şi amatorii de natură care doresc să evadeze din cotidian sunt asteptaţi într-o zonă de o frumuseţe rară, într-un “colţ de Rai” păstrător al tradiţiilor, dornici să participe la evenimentele organizatorului, să descopere obiceiurile şi tradiţiile locurilor care deşi se pierd în negura vremii sunt de actualitate chiar şi azi.

Zona are foarte multe obiective turistice pe care amatorii de frumos le pot vizita: Dumbrava Sibiului, Tilişca, Sălişte, Jina, Sibiu, Sibiel, Răşinari, Păltiniş, Cheile Cibinului, Rezervaţia Naturală Iezerele Cindrelului, Gura Rîului şi multe altele.

Locurile de cazare din zonă sunt numeroase şi diverse: de la locuri netede, uşor înclinate, bogate în ierburi, numai bune de campat, pensiuni, cabane, moteluri şi hoteluri cu diverse posibilităţi de agrement, însoţite de o ofertă gastronomică diversă şi mestesuguri, tipice zonei.

Organizatorul evenimentului este Asociaţia Eco-Hangu, iar proiectul este finanţat prin Regio – Program Operaţional Regional 2007-2013, axa prioritară 5 – Dezvoltarea durabilă şi promovarea turismului, 53 – Promovarea potenţialului turistic şi crearea infrastructurii necesare în scopul creşterii atractivităţii României ca destinaţie turistică.

Nu rata ziua Lacului Iezerul Mare – 23 iunie 2012, Gura Rîului, judeţul Sibiu!

Pentru informaţii suplimentare:
Munteanu Constantin
Preşedinte
E-mail: ecohangu@gmail.com
Tel: 0723-558.455

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co