Interne

Statie-muzeu in capitala

Statie-muzeu in capitala

Statia de metrou Politehnica este unica in Europa, iar anul acesta ea va deveni statie-muzeu. Motivul este explicat de geologi. Placile din pardoseala reprezinta de fapt fosilele unor vietuitoare care au trait acum 65 de milioane de ani.

Politehnica devine statie-muzeu. Specialistii sustin ca placile folosite pentru pardoseala statiei de metrou, pe care pasesc zilnic mii de bucuresteni, au fost aduse din Muntii Apuseni. Acestea au format in trecut albia unui ocean preistoric, lucru nestiut de constructori in 1983, cand statia a fost finisata, scrie realitatea.net.

Prin urmare, formele ciudate care formeaza tiparul pardoselei reprezinta de fapt fosilele unor vietuitoare care au trait acum 65 de milioane de ani. Metrorex vrea sa investeasca in potentialul educational si cultural al statiei, sa o doteze cu plasme, vitrine cu exponate tridimensionale si panouri interactive, si sa o transforme intr-un muzeu de cinci minute.

„Este o statie unica nu numai in Bucuresti, dar dupa stiinta mea si-n Europa datorita importantei ei paleontologice, educationale si estetice. Orele de paleontologie si paleoecologie pe care le facem sunt foarte interesante… intre metrouri”, a spus profesorul de geologie Mihai Popa.

Toata lucrarea se va putea realiza in cateva saptamani, in mai putin de-o luna. Reprezentantii Metrorex sunt de parere  ca pana la sfarsitul anului acest obiectiv va fi gata.

Sursa: www.9am.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co