Interne

Un nou aeroport in Bucuresti

Un nou aeroport in Bucuresti

Bucurestiul va avea un nou aeroport, intr-o zona in care si comunistii au vrut sa faca unul.  Pentru a ajunge la noul aeroport vor fi infiintate si doua noi linii de metrou. Zona de constructive va fi apropiata comunei Adunatii Copaceni.

Una dintre cele mai mari companii low cost s-a angajat sa construiasca un aeroport in sudul Capitalei. Asta in speranta ca-i va atrage si pe bulgari intr-o zona in care si Ceausescu a vrut sa faca aeroport.

Pentru a rezolva si problema transportului, autoritatile se gandesc sa construiasca doua linii de metrou: una din Giurgiu si alta din Capitala. Noul aeroport va fi construit in apropierea comunei Adunatii Copaceni, pe un teren agricol.

Investitorul a cumparat 300 de hectare chiar langa drumul care leaga orasul Giurgiu de Bucuresti. Constructia va avea o singura pista, de 3.200 de metri, iar din terminal se va ajunge in avioane cu un burduf de imbarcare.

De la Otopeni pana la viitoarea aerogara sunt 43 de kilometri pe centura, iar prin Bucuresti 36. Si Ceausescu a vazut zona potrivita pentru avioane. Vecinii din nordul Bulgariei nu au nicio aerogara in apropiere, asa ca investitorii vor sa-i convinga sa zboare din Romania. In prezent, in zona nu se poate ajunge decat cu masina.

Distanta de la Bucuresti pana la viitorul aeroport este de 22 de kilometri, iar pana la Giurgiu si Russe sunt 40, respectiv 50 de kilometri.

În prezent s-a aprobat planul urbanistic zonal pentru acest proiect. Lucrarile vor incepe la sfarsitul acestui an si ar trebui sa dureze pana in vara lui 2015. Investiţia în acest proiect, care va obţine autorizaţia de construcţie în următoarele patru luni, după cum apreciază oficialii, este estimată la 200-220 de milioane de euro.

Sursa: stirleprotv.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co