Externe

Sfaturi de la MAE pentru turişti – VIDEO

Sfaturi de la MAE pentru turişti – VIDEO

Dacă ai ales să-ţi petereci concediul în străinătate, trebuie să ţii cont de avertizările MAE. Noul Ghid de asistenţă medicală alcătuit de Ministerul Afacerilor Externe este dedicat românilor care călătoresc în străinătate. Conform ghidului, turiştii trebuie să încheie o asigurare medicală, să se spele pe mâini cu apă şi săpun, să nu umble desculţi, să nu bea apă de la robinet şi să nu mănânce de la vânzătorii ambulanţi.

MAE atrage atenţia ca fiecare cetăţean român care se deplasează în străinătate are obligaţia de a deţine o asigurare medicală. În cazul deplasărilor turistice în străinătate, asigurarea trebuie încheiată în prealabil în România. De asemenea, românii care călătoresc în străinătate sunt îndemnaţi să se intereseze în prealabil asupra situaţiei medicale dinţararespectivă şi să se asigure că în zona în care urmează să se deplaseze nu este nevoie de vaccinuri, transmite Mediafax.

Românii care călătoresc pe teritoriul unor state membre UE sau din Spaţiul Economic European sunt sfătuiţi să-şi procure înainte de deplasare Cardul european de asigurări sociale de sănătate. MAE avertizează că o asigurare privată de sănătate nu poate fi considerată un înlocuitor al cardului, ci doar un mijloc complementar de asigurare a accesului la anumite servicii medicale.

Ministerul mai atrage atenţia că fiecare cetăţean „este direct responsabil pentru plata eventualelor îngrijiri medicale”, misiunile diplomatice neasigurând facilităţi de natură financiară.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co