Interne

Strat de zăpadă de la Bâlea Lac de peste doi metri!

Stratul de zăpadă depăşeşte doi metri, la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, după ce în ultimele 24 de ore a nins abundent, iar salvamontiştii îi avertizează pe turişti să nu se îndepărteze de zona cabanelor, întrucât se pot produce avalanşe.
Potrivit reprezentanţilor Centrului Meteorologic Regional Transilvania Sud Sibiu, stratul de zăpadă de la Bâlea Lac, în Munţii Făgăraş, măsura, joi la prânz, 219 centimetri, faţă de 167 de centimetri cât era miercuri, la ora 15.00, în ultimele 24 de ore ningând abundent.


Statul de zăpadă proaspăt depusă, care depăşeşte o jumătate de metru grosime, nu are aderenţă la stratul vechi, de aceea riscul producerii avalanşelor este mare.
Meteorologii anunţă că va ninge în continuare, cantitatea de precipitaţii depăşind frecvent 20 de litri pe metru pătrat, iar în week-end riscul de avalanşă se va menţine ridicat.
Din acest motiv, salvamontiştii sibieni îi sfătuiesc pe turiştii care doresc să urce la munte să aibă grijă, să nu se îndepărteze de cabane, să nu se aventureze pe creste, iar dacă doresc să practice sporturile de iarnă să verifice cu patrulele Salvamont stabilitatea stratului de zăpadă.


sursa: mediafax.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co