Interne

SUA a lansat programul Loteria Vizelor pentru 2016

Astăzi a fost lansat programul Loteria vizelor sau, mai bine spus, Loteria viselor intrucat premiul pentru cei care participă este o viză de rezidență permanentă în Statele Unite. Înregistrările pentru Loteria Vizelor (Diversity Visa – DV) pe anul 2016 încep de la 1 octombrie și se încheie pe 3 noiembrie, informează Agerpres.

669-p4-loteria-vizelor (1)

„Înregistrările pentru programul DV-2016 trebuie transmise electronic în perioada care începe miercuri, 1 octombrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de vară a Coastei de Est (GMT-4) și se încheie luni, 3 noiembrie 2014, la ora 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5). (…) Solicitanții sunt sfătuiți să nu aștepte până în ultima săptămână a perioadei de înregistrare pentru a se înregistra. Numărul mare de înregistrări simultane poate duce la întârzieri la conectarea online. Nicio înregistrare online sau pe hârtie nu va fi acceptată după orele 12,00 PM, ora de iarnă a Coastei de Est (GMT-5) a zilei de 3 noiembrie 2014”, precizează comunicatul Ambasadei, transmis Agerpres.

Atenție, cei care trimit mai mult de o înregistrare de persoană vor fi descalificați.

Solicitanții trebuie să se fi născut într-o țară care participă la program, dar să îndeplinească și criteriul educațional, adică să fie absolvenți de liceu, cu diplomă de bacalaureat sau în ultimii cinci ani să fi lucrat cel puțin doi ani într-o meserie eligibilă. Pentru determinarea calificării pe baza experienței în muncă se va folosi baza de date O*NET OnLine a Departamentului Muncii al SUA.

„Solicitările care se califică vor fi selecționate în mod aleatoriu de un computer. Toți participanții la program pot să verifice statutul solicitării lor pe pagina de internet E-DV la www.dvlottery.state.gov la secțiunea Entrant Status Check, pe baza numărului de confirmare, începând cu data de 5 mai 2015. Aceasta va fi singura modalitate prin care câștigătorii din cadrul programului de loterie vor fi înștiințați despre selecționarea lor în programul DV-2016”, mai arată sursa citată.

Ambasada SUA informează că participarea la acest program de imigrare este gratuită și că Guvernul Statelor Unite nu angajează consultanți sau servicii particulare externe pentru a opera programul DV. În consecință, orice intermediari sau alte persoane care oferă asistență pentru a pregăti o cerere de participare o fac fără autorizarea sau consimțământul autorităților americane.

Sursa: Agerpres

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co