Interne

Superproducţii la ONB

Superproducţii la ONB

La început de an, Opera Naţională Bucureşti le-a pregătit două producţii extraordinare iubitorilor teatrului liric. Dacă veţi alege să vă petreceţi următoarele două vineri într-un fotoliu la operă, cu siguranţă nu veţi regreta experienţa. Pe 13 ianuarie va fi pusă în scenă opera Oedipe, singura scrisă de George Enescu, iar pe 20 ianuarie are loc reprezentaţia noii montări a operei Lohengrin de Wagner.
Spectacolul de vineri seară a avut premiera în cadrul festivalului „George Enescu”, ocazie cu care s-a bucurat de un mare succes în rândul pasionaţilor de operă. În rolul titular, melomanii îl vor putea asculta pe baritonul Ştefan Ignat, iar întreaga magie a spectacolului va curge sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare.
În spatele acestei puneri în scenă se află sute de ore de muncă. Artiştii spun însă că toate eforturile lor au meritat.
După Enescu urmează Wagner. Opera Lohengrin va fi montată vineri, pe 20 ianuarie, iar invitatul special al acestui spectacol este tenorul Daniel Magdal, care va interpreta rolul principal.
Magdal locuieşte în Germania încă din 1992 şi a urcat, de-a lungul carierei, pe cele mai mari scene ale teatrului liric. I-a jucat, printre alţii, pe Samson, pe Othello, pe Rodolfo din La Boheme, pe Don Jose din Carmen. A participat la prestigioase festivaluri de profil şi acum este colaborator permanent la teatre precum cele din Dresda, Hanovra, Freiburg, Schwerin, Berlin sau Praga. Cu toate acestea, revine de fiecare dată cu plăcere în ţară pentru a juca pe scena ONB.
În spectacolul Lohengrin, soprana Dorina Cheşei va interpreta rolul Elsei pentru prima oară în cariera sa, iar conducerea muzicală va fi asigurată de către dirijorul Cristian Mandeal.

Targul National Imobiliar (TNI)
Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co