Interne

Targ Slow Food la Sighisoara

Targ Slow Food la Sighisoara

Fundatia ADEPT, cu sprijinul primariei Sighisoara organizeaza vineri, 16 decembrie, o noua editie a Targului de produse traditionale locale „Slow food”. In aceasta perioada producatorii din zona Sighisoara si nu numai isi vor etala produsele traditionale in Parcul Central din Sighisoara.

Targ Slow Food cu bunatati traditionale la Sighisoara. Evenimentul este la editia a treia, organizat de ADEPT in preajma Craciunului, pe langa editiile organizate in preajma sarbatorilor pascale. Cu acest prilej, va fi omagiata si TERRA MADRE DAY, un eveniment dedicat diversitatii gastronomice si culturii culinare locale sarbatorita in intreaga lume, pe 10 decembrie.

Editia din acest an va debuta vineri, 16 decembrie, incepand cu ora 10, cu un recital al corurilor de la unitatile de invatamant din zona. Protagonistii principali ai targului vor fi insa producatorii locali, care vor delecta asistenta cu bunatatile lor traditionale si naturale suta la suta.

Fata de editiile anterioare, programul artistic va fi unul mult mai bogat, incepand cu ora 10 vor sustine recitaluri corurile din zona si din imprejurimi.Vor fi prezente 11 coruri, ale scolilor si gradinitelor, precum si un ansamblu artistic de copii de la Rupea, care vor sustine un recital de muzica populara. Pe partea de produse, vor fi produsele specifice zonei Sighisoara, incepand de la gemuri, ceaiuri, muraturi de la Saschiz, carnati de casa, branza maturata de capra, de vaca, de oaie, turta dulce, produse apicole.

Vor fi prezenti in cadrul targului in jur de 12 producatori care isi vor expune produsele traditionale, prezentandu-si micile secrete in ce priveste modul de preparare a produselor lor.

Sursa: http://www.zi-de-zi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co