Evenimente

Târgul Artizanii Transilvaniei, la Brașov

Cea de-a doua ediție a Târgului Artizanii Transilvaniei, va avea loc în perioada 22-23 aprilie și reuneste meșteri populari și artiști din județele Brașov, Sibiu și Harghita, care vor susține ateliere și demonstrații de țesut, brodat, cusut, olărit, modelaj în lut, prelucrare iască, încondeieri de ouă, pictură pe lemn și pe sticlă, sculptură, confecționare bijuterii artizanale etc.

Sezătoarea este prima din ciclul sezatorilor intitulate Sezatoare în Scheii Brasovului, organizate de Uniunea Junilor din Scheii Braşovului si Braşovul Vechi.

„Prin sezătorile noastre ne propunem să aducem în atenție și să facem cunoscut portul tradițional din Scheii Brașovului, să recuperăm și să descifrăm motive tradiționale din acest vechi cartier al Brașovului și să revitalizăm meșteșuguri care din păcate, aici au fost date uitării: cusutul de mână, țesutul.

Evenimentele noastre vor fi un bun prilej de a face cunoștință cu personalități, cu juni sau cu alți membri ai comunitații scheiene de la care vom afla povești de viață cotidiană din trecutul Scheiului, cel mai vechi cartier al Brașovului”, spun organizatorii.

Organizator: Uniunea Junulor din Scheii Brașovului și Brașovechi, în parteneriat cu Reprezentanța de promovare turistică Brașov.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co