Interne

Tari in Cartea Recordurilor

Tari in Cartea Recordurilor

Cu siguranta stiti care e cea mai populata tara din lume. Poate si care este cea mai mare ca suprafata. Dar stiti unde este viata de cea mai buna calitate? Sau unde se inghesuie cei mai multi oameni pe kilometru patrat? Poate va intereseaza care este cea mai bogata tara, sau care are cea mai mare datorie publica? Daca urmariti materialul pregatit de colegii mei, veti descoperi care sunt tarile care au intrat in Cartea Recordurilor. Stiti care sunt tarile care au intrat in Cartea Recordurilor pentru diferite merite? Care e cea mai bogata, cea mai indatorata, cea mai intinsa? Site-ul de turism roportal.ro va prezinta un top al tarilor aflate in Guinness World Records. In 2009, pentru al patrulea an consecutiv, Franta era pe primul loc printre tarile care au cea mai buna calitate a vietii, potrivit sondajului revistei International Living. Renumita pentru patrimoniul saul cultural, culinar si vinicol, Franta se distinge si prin alte calitati, cum ar fi sistemului sau de sanatate si infrastructura cailor de transport, precum si pentru costurile sale moderate. Italia – tara cu cele mai multe monumente inscrise in patrimoniul UNESCO. In 2008, Italia numara 41 de situri inscrie in Patrimoniului Mondial UNESCO. Centrele istorice din Florenta, Napoli, Roma si Venetia fac din Italia tara care detine recordul mondial la situri si cladiri recunoscute ca fiind capodopere, reprezentand o frumusete estetica unica. Italia, care are 58 de milioane de locuitori, a gazduit 43,7 milioane de turisti in 2007.
China – cea mai populata tara din lume. Tara numara mai bine de un miliard de locuitori, mai exact 1 338 612 968 dupa ultima estimare din iulie 2009. Populatia este de mai mult de 50 de ori mai mare decat cea a Romaniei, iar China detine mai mult de o cincime din populatia lumii.
Monaco – tara cu cei mai multi locuitori pe km ². Cu 16,905 locuitori pe km patrat, Monaco are cea mai mare densitate din lume.
Emiratele Arabe Unite – tara cu cea mai mare crestere demografica. Cu 3,9% mai multi locuitori in 2009, Emiratele Arabe sunt campioane mondiale la cresterea populatiei. Acest fenomen nu se explica atat prin rata natalitatii, 16 per 1000 pe an, ci mai degraba prin atractivitatea tarii. Imigrantii sunt numerosi si se instaleaza repede. Rata este de 22 de emigranti la 1.000 de locuitori – cea mai mare rata din lume. Populatia tarii, 4 milioane in 2005, e de asteptat sa ajunga la aproape 6 milioane in 2015.
Niger – tara cu cea mai mare rata de fertilitate si natalitate. Situat la sud de Algeria, Nigerul are o rata a fertilitatii de 7,75 copii pe femeie si o rata a natalitatii de 51,60 la 1000 de locuitori. Tara este campioana mondiala la copii! In 2009, populatia Nigerului a fost estimata la mai mult de 14 milioane de oameni. Conform previziunilor, aceasta cifra se va multiplica de 5 ori pana in 2050. Statele Unite ale Americii – cea mai bogata tara din lume. In 2008, produsului intern brut al SUA a atins 14,290 miliarde de dolari, ceea ce le pozitioneaza pe primul loc in randul tarilor care produc cel mai mult. SUA, a carei populatie este estimata la mai mult de 307 milioane de locuitori, este liderul mondial al economiei si al tehnologiei. Dar criza economica din 2009 si deficitul sau record au destabilizat tara. China, cu un PIB de 7,800 miliarde de dolari, ramane a doua putere enonomica din lume. Zimbabwe – tara cu cele mai multe datorii. Situata la nord de Africa de Sud, fara acces la mare, Zimbabwe este cea mai indatorata tara din lume, avand o datorie publica de 241% din PIB-ul sau.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co