Externe

Televizorul viitorului va fi o… minge?

Cu toții știm cum arată un televizor.  Chiar dacă în ultimii ani s-a făcut tot mai „subțire”, un lucru a rămas neschimbat: ecranul dreptunghiular. Însă această constantă este pe cale să devină istorie, întrucât ni se pregătește un televizor în formă de… sferă. Acesta este modelul  unui prototip expus la salonul de produse electronice International CES din Las Vegas, organizat la începutul lunii ianuarie, scrie Mediafax.

Conceput special pentru a viziona videoclipuri la 360 de grade, noul dispozitiv reprezintă fructul unui colaborări dintre companiile franceze Ateme şi Kolor, specializate în programe informatice video şi asamblarea de imagini, compania britanică Pufferfish Displays, care produce module de proiecţii sferice, şi grupul tehnologic finlandez Finwe.

Oamenii pot deja să vizioneze clipuri la 360 de grade pe un televizor clasic sau pe o tabletă, însă forma sferică a noului dispozitiv adaugă o nouă dimensiune, care „poate să îmbogăţească experienţa unui concert sau a unui eveniment sportiv”, a declarat Mike Antonovich, directorul pentru continentul african al companiei Ateme.

„Poţi să priveşti din unghiuri diferite, deci, dacă urmăreşti un concert, poţi să vrei să te afli în public, apoi să îţi schimbi locul, pentru a fi în mijlocul grupului”, a explicat el.

article-fe22d630-d61e-4dc7-a027-e6ab739169fc-6VSkXDTRH-HSK1-359_634x436 (1)

„Sfera adaugă astfel un element interactiv”, a spus Geoff Kell de la Pufferfish Displays, considerând că noua invenţie „va avea de asemenea o mare valoare ca instrument de vizualizare a datelor, putând fi utilizată în cercetare”.

Imagistica la 360 de grade este utilizată de câţiva ani deja de servicii precum Google Maps, dar compania Ateme spune că această tehnologie este mult mai dificil de utilizat pentru televiziunea în direct.

Cu toate acestea, firma franceză şi partenerii ei au produs recent primele programe televizate în direct la 360 de grade, sub brandul LiveSphere.

Sursa: Mediafax

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co