Imobiliare Valea Prahovei
Interne

Timișoara în drumul spre Capitală Culturală Europeană 2021

Timișoara este cunoscută ca oraș al cercetării științifice, însă își dorește să devină Capitală Culturală Europeană 2021. Astfel, și-a stabilit o strategie de transformare într-un oraș al tradițiilor și folclorului, fiind gazda mai multor manifestări prin care să poată atrage cât mai mulți turiști, informează Agerpres.

În capitala Banatului s-au organizat în acest an peste 30 de astfel de evenimente, cele de rezonanță rămânând tradiționalele Festivaluri al Etniilor, al Inimilor, al Condeierilor plugari, Plai, Sărbătoarea folclorului mondial, dar și primele ediții ale Festivalului Minorităților Etnice sau a celui Gastronomic.

Timisoara_-_Victory_Square_at_night (1)

De asemenea, octombrie aduce ineditul Festival Național de Folclor ‘Tradiții la români’, organizat de Centrul de Cultură și Artă (CCA), care va reuni renumite voci și ansambluri din toată țara.

În plus, din 8 octombrie Târgul Național al Meșteșugarilor va transforma ‘strada evreiască’ de promenadă din centrul Timișoarei într-o ‘vitrină’ bogată în tradiții, care pornesc de la torsul lânii și transformarea ei în țesături călduroase, potrivite pentru iernile geroase, sau mobilier meșteșugit lucrat, până la înșiruirea modernă a pietrelor semiprețioase de turcoaze, chihlimbar sau corali în coliere, cingători sau brățări care împodobesc vestimentația pretențioaselor doamne.

În perioada 16-19 octombrie, municipalitatea le aduce timișorenilor prima ediție a Festivalului Berii, după modelul Oktoberfest-ului german, evenimentul fiind organizat la propunerea Clubului Economic German (CEG) din Timișoara.
Tot în această perioadă va avea loc și Festivalul Vinului (24-26 octombrie) – licoarea lui Bachus se va împleti cu mirosul grătarelor, a gulașului piperat sau al cârnaților prăjiți ori al castanelor fierbinți.

Sursa: Agerpres.ro

traditii_la_romani_large

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co