Interne

Topul celor mai vizitate tari din lume

Topul celor mai vizitate tari din lume

In fiecare an, Organizatia Mondiala de Turism alcatuieste un clasament al celor mai vizitate tari din lume, dupa numarul turistilor internationali care vin in fiecare tara in parte. In ultimii trei ani, destinatii europene precum Franta, Spania si Italia au fost in fruntea listei, dar in 2010, China a surclasat Spania si Italia, aflandu-se pe locul trei, dupa Franta si SUA. O surpriza este si Malaezia, pe post de competitor asiatic, in timp ce Thailanda nu se afla in top.

Anii trecuti in fruntea topului erau urmatoarele tari:

Cu atat de multe monumente si muzee cunoscute in intreaga lume, nu este o surpriza pentru nimeni faptul ca Franta este in varful tuturor clasamentelor an dupa an.

Intinzandu-se de la California in vest pana in New York in est, SUA ocupa o suprafata de 9,8 milioane km2. SUA este o tara pe cat de mare pe atat de diversa, pe teritoriul ei aflandu-se parcuri nationale intinse si orase pline de energie vizitate atat de turisti straini, cat si de localnici si persoane aflate in calatorii de afaceri. In opinia multora, New York, Los Angeles, Washington D.C. si San Francisco sunt cele mai cautate orase din SUA, datorita atractiilor turistice si popularitatii de care se bucura la nivel mondial.

In ultimii ani, numarul turistilor care vin in China a crescut foarte mult, in mare parte datorita oportunitatilor de afaceri si expansiunii schimburilor culturale. Un numar mare de companii si-au mutat lanturile de productie in China, asa ca aici au aparut multe banci si franchize de top. In acelasi timp, China devine tot mai populara si ca destinatie turistica, cu orasele sale antice, siturile istorice si mancarea delicioasa care satisface chiar si cele mai sofisticate gusturi.

Avand o veche traditie in ce priveste turismul, Spania a atras intotdeauna numerosi vizitatori europeni. Pe timpul verii, Costa del Sol si multe dintre insulele de aici sunt pline de turisti nemti, englezi si olandezi. Nu sunt insa lasate la o parte nici capitala culturala Barcelona sau orasele traditionale din Andaluzia si Castilla la Mancha.

De la canalele romantice ale Venetiei, pana la pietele incarcate de istorie din Roma si plajele incantatoare de pe Coasta Amalfi, Italia nu duce lipsa de atractii turistice. O experienta de calatorie in aceasta tara nu poate fi altfel decat de neuitat, deci nu e de mirare ca este o destinatie de top pentru multi.

Marea Britanie are si ea multe de oferit – farmecul stravechi al Angliei, peisajele dramatice ale Scotiei sau mai putin cunoscuta coasta a Tarii Galilor. Trebuie sa stii ca Londra este o lume miniaturala, in care se amesteca culturile intregii lumi si in care isi au sediul majoritatea companiilor internationale.

Turcia este renumita pentru mostenirea sa culturala, traditiile vechi de cand lumea si varietatea peisajului – de la varfurile acoperite de zapada ale muntilor Nemrut pana la vaile unice din Cappadocia. Istoric vorbind, Turcia a fost de-a lungul secolelor leaganul mai multor civilizatii distincte, in acest sens stand marturie ruinele romane si vestigiile arhitecturale otomane. Orasul Istanbul este un adevarat magnet pentru vizitatori, el atragand oameni de afaceri dar si turisti deopotriva, prin caracteristicile sale extreme: zgarie nori printre moschee traditionale si hoteluri elegante aflate in vecinatatea standurilor ce vand mancare.

In clasamentul intocmit de Organizatia Mondiala a Turismului, in ce priveste cheltuielile pentru turism, Germania ocupa locul intai – si se pare ca toti banii cheltuiti in acest domeniu, merita pana la ultimul cent.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co