Interne

Trafic în creştere pe aeroporturi

Trafic în creştere pe aeroporturi

Traficul de pasageri în creştere raportat de companiile aeriene se vede şi în rezultatele aeroporturilor din ţară. Românii au călătorit mai mult cu avionul în ţară, dar şi în străinătate. În primele trei trimestre din acest an circa 6,8 mil. pasageri s-au îmbarcat sau au aterizat pe aeroporturile Henri Coandă, Aurel Vlaicu, Traian Vuia, aeroportul din Iaşi şi din Constanţa, potrivit datelor din piaţă. Pe aceleaşi aeroporturi erau raportaţi 6,3 mil. pasageri în ianuarie-septembrie 2010.

Anul trecut numărul total de pasageri înregistraţi pe toate aeroporturile din ţară era estimat la 10 milioane de persoane.

Pe aeroporturile bucureştene Henri Coandă (Otopeni) şi Aurel Vlaicu (Băneasa), cele mai mari din ţară, s-au înregistrat 5,7 milioane de pasageri în primele nouă luni ale acestui an, în creştere cu 6% faţă de aceeaşi perioadă din 2010, potrivit datelor trimise de Compania Naţională de Aeroporturi Bucureşti.

Potrivit portalului turism.bzi.ro, pe aeroportul Traian Vuia din Timişoara s-au înregistrat 930.000 de pasageri în primele trei trimestre, mai mult cu 8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

10 mil. persoane numărul total de pasageri înregistraţi pe toate aeroporturile din ţară în 2010.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co