Imobiliare Valea Prahovei
Interne

St. Moritz de Romania

St. Moritz de Romania

Perla turismului din Romania se constuieste departe de ochii curiosilor, in Inima Muntilor Lotru. La doi pasi de statiunea Vidra, intr-un ritm nebunesc, se lucreaza la ceea ce va fi cel mai mare domeniu schiabil din Romania, Vidra-Transalpina- Voineasa, adica viitorul St. Moritz romanesc.

Paradisul montan se construieste la Vidra. Nu sunt vorbe mari, iar cei care nu cred pot vedea cu ochii lor ce se intampla acolo.

Ca si comparatie, in inima Munitilor Lotru se lucreaza intr-un ritm asemanator vremurilor cand dictatorul Nicolae Ceausescu construia canalul Dunare-Mare Neagra. Un furnicar de oameni si masini robotesc la amenajarea domeniului schiabil Vidra-Transalpina-Voineasa, un proiect sustinut de MDRT.

In 5 ani de zile, domeniul schiabil Vidra-Transalpina-Voineasa va fi numarul 1 in Romania, in turismul montan. Iarna partiile de schi ce se intind pe kilometri, vor fi legate intre ele cu teleschiuri, ori telegondole. Un peisaj de vis, partii de schi, conditii deosebite, unlac amenajat unde vara turistii vor putea sa se plimbe cu barcutele, sa se scalde, ori sa faca scufundari”, a declarat omul de afaceri Dan Faur, implicat in proiect.

Si intr-adevar, prima partie de schi, care se va inaugura oficial in martie 2012, este de vis.

Se intinde pe o distanta de peste 9,9 kilometri, iar pe toata lungimea ei schiorii au parte de un peisaj de vis, cu brazi semeti si o natura de o frumusete naucitoare, cu creste muntoase virgine, care se oglindesc ca intr-un glob de cristal in lacul Vidra.

Construirea domeniului schiabil Vidra-Transalpina-Voineasa a demarat in luna septembrie.

Statiunea Vidra este una din cele mai frumoase statiuni montane din Romania, este situata pe Valea Lotrului, mai precis in Muntii Puru, pe malul lacului cu acelasi nume, la o inaltime de 1.370 m, cu aer deosebit de ozonat bogat in ioni negativi si esente volatile de brad si grad de poluare zero in anotimpul de iarna.

Zapada se mentine in jur de sase luni pe an, iar drumul este accesibil tot anul.

Sursa: www.turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

Imobiliare Valea Prahovei
To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co