Interne

Trafic record in mai pe Otopeni

Trafic record in mai pe Otopeni

Ziua finalei Europa League 2012, 9 mai, a adus la aeroportul Henri Coanda circa 13.000 de suporteri pe curse charter, numarul total al pasagerilor sositi fiind de peste 24.000, in timp ce  numarul mediu al pasagerilor sositi intr-o zi normala este de aproximativ 10.000, potrivit Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti.

Astfel, ziua a fost cea mai aglomerata din istoria aeroportului Henri Coanda: numarul pasagerilor procesati (sosiri si plecari) in data de 9 mai fiind de 34.000.

Cei 15.000 de suporteri spanioli au sosit in 63 de aeronave, numarul total al aterizarilor pe aeroportul Henri Coanda ajungand la 184.

Pentru a face fata acestei provocari operationale majore, o pista a fost transformata in parcare, gazduind un numar de 66 de aeronave, care au ocupat peste 2 km din lungimea totala a pistei.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti a inregistrat, in perioada 7-9 mai, un numar de 16.757 de pasageri sositi pe curse charter pe cele doua aeroporturi din Bucuresti pentru a participa la finala Europa League 2012.

Sursa: turism.bzi.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Most Popular

To Top

Powered by themekiller.com watchanimeonline.co